Kırklareli İl Genel Meclisi'nin 3 Haziran Salı günü yapılan Haziran ayı ikinci meclis toplantısında Lüleburgaz Kaymakamı'nın, Lüleburgaz'dan bir kişinin Plan ve Bütçe Komisyonu'na seçilmesini rica etmesi üzerine Cavit Çağlayan'ın yerine Plan ve Bütçe Komisyonu'na Bora Terzi seçildi. Çağlayan da Terzi'nin yerine encümene seçildi.
Bu ayki 2'nci İl Genel Meclisi Toplantısı'nda açılışın hemen ardından açıklama yapan İl Genel Meclis Başkanı Cavit Çağlayan kendisinin Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan Bora Terzi'nin de Encümenden istifa ettiklerini açıkladı. Bunun sebebinin Lüleburgaz Kaymakamı'nın ricası olduğunu, Lüleburgaz'dan kimsenin Plan Bütçe Komisyonunda olmadığını belirten Çağlayan, bu yüzden böyle bir değişiklik yapmak istediklerini belirtti.
Seçime geçilmeden önce ise MHP Vize İl Genel Meclis Üyesi Sadık Aykanat Vize, Develi, Hasboğa arasındaki 6km'lik yolun asfaltlama çalışmasının 2015 asfaltlama planına alınmasını istedi. CHP Grup Başkanı Çetin Şinikoğlu bunun zaten 2015 bütçesi açıklandığında içinde olacağını söyleyerek gündeme alınmasına itiraz etti.
Bu tekliften sonra ise Meclis ve Encümen Kararlarını İzleme Komisyonu üyesini belirlemek üzere seçime geçildi. Kapalı zarf usulü ile yapılan seçime CHP, Cavit Çağlayan'ı aday olarak önerdi. Seçimden önce ara istendiği sırada AKP ile MHP anlaşarak Serdar Dura'yı Encümen adayı olarak gösterdi. Yapılan seçimin sonuçlarına göre Cavit Çağlayan 14 oy alarak Meclis ve Encümen Kararlarını İzleme Komisyonu'na seçildi. Serdar Dura ise 10 oy aldı.
Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi seçimine geçilirken CHP'li meclis üyeleri arasında anlaşmazlık yaşanması gözlerden kaçmadı. Söz alan CHP Grup Başkanı Çetin Şinikoğlu CHP'den komisyon adayı olarak kendini önerdi. Buna Karşı çıkan Cavit Çağlayan'ın tepkisi üzerine CHP'den komisyona aday olarak Bora Terzi önerildi. MHP Grubu da komisyona aday göstermek istedi ancak yasal olarak partilerden oy oranına göre belli sayıda üye olması sınırı nedeniyle aday gösterilemedi. Bora Terzi tek aday olarak gösterildi. CHP içinde yaşanan bu anlaşmazlığa ve kargaşaya diğer partilerden de tepki gecikmedi. AKP istifa edenlerin istifalarının okunmasını ve yapılanın netleştirilmesini talep ederken MHP'den ise CHP içinde bir anlaşmazlık olup olmadığı varsa bunun açıklanması sesleri yükseldi.
Meclis Toplantısı'nda dikkat çeken bir konu başlığı ise Lüleburgaz, Tatarköy'de yer alan Doğalgaza Dayalı Enerji Üretim Tesisi'nde Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planında tadilat yapılması teklifiydi. Teklif dilekçesinde tadilat yapılmasının da geçtiğini duyan Meclis Üyeleri bu maddenin incelenmek üzere İmar Komisyonu'na havalesine karar verdi. Cavit Çağlayan kendisine bu madde ile ilgili iletilen ivedi talebini dile getirince meclis üyelerinden itiraz sesleri yükseldi. MHP tarafından belirtilen bir görüş ise her konunun ivedi olmasının yanlış olduğuydu. MHP her konuyu talep edildiği gibi halledersek imza memuru oluruz, vatandaş nasıl bekliyorsa kurumlar da bekleyecek şeklinde görüş belirtti.
Tartışma yaratan ve Meclis Üyelerinin tepkisine yol açan bir diğer madde ise Karakoç Köyü sınırlarında kalan bölgede daha önce onaylanan öğrenci yurdu ve alışveriş merkezi yapımı ile ilgili planda değişiklik yapılmasıydı. Şehir ve kampus dışında bir alanda yer alan bu alanın yurt yapılması tepkilere neden oldu. Başkan Çağlayan: "Böyle yerler normalde tarla ya da boş arazi herhangi bir plana tabi olmadan buraları tek tek imara açıyoruz. İleriki dönemlerde burada sokaklar olması gerekebilir ancak bunun bir planı yok" şeklinde konuştu. Şehrin ve kampusun dışında sosyal hayattan uzak ıssız yerlerde yurt yapılmasına da karşı olduğunu dile getiren Çağlayan ret onayı kullanacağını söyledi. Daha sonra söz isteyen Şinikoğlu bu maddenin plan tadilatı olduğunu ve imar alanında herhangi bir değişiklik olmadığını dile getirdi. Çağlayan ise önceden alınan kararın da iptal edilmesi gerektiğini ve şehir içinde ya da kampuste yurt yapmaları için bu kararların reddini önerdi. Gündem Maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na yeniden incelenmek üzere devredildi.
Demirköy'de İl Özel İdare İş Merkezi için çekişme mi var?
Bir diğer madde ise Demirköy'de İl Özel İdaresi'ne ait iş merkezinin Demirköy Kaymakamlığı'na tahsisi üzerineydi.
Daha önce de Kaymakamlığa tahsis edilmiş yer ile ilgili önceki günkü toplantıda tahsisin kaldırılması ile ilgili bir yazı gelmiş ve bu yerin satışı görüşülmüştü. Bu gün gelen yazıda ise tahsisin devamı istenmişti.
Demirköy Kaymakamlık binasının depreme dayanıksız oluşundan dolayı hizmet binasının geçici olarak bu iş merkezine taşınması gündemde. Demirköy Belediyesi de bu binanın kendilerine tahsis edilmesini sözlü olarak Valilikten talep etmiş. Ancak şöyle bir durum var ki bina şu anda kullanılmaz durumda.
Kullanacak kurumun öncelikle binada tadilat çalışması yapması gerekiyor. Bu da büyük bir maddi bütçe gerektiriyor. Bu konuda İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun hazırladığı rapor da bunu ispat eder nitelikte. Kısa süren bir tartışma yaşanmasına rağmen bu binanın kaymakamlığın tadilat yapıp buraya kısa süreliğine yerleşmesi durumu öngörülerek komisyon raporu ve tahsisin devamı oy çokluğu ile kabul edildi. 3 meclis üyesi ret oyu kullandı.
Vize'ye Rüzgar Enerji Santrali Kuruluyor
Uzun zamandır meclis gündeminde olan Vize'de yapılacak olan rüzgar enerji santrali de onaydan geçti.
Bir kısmı Vize Belediyesi sınırlarında kalan ve küçük bir kısmı İl Özel İdaresi sınırlarına giren santralin izinleri İl Genel Meclisi'nden geçti. Daha önce Vize Belediyesi'nden de gerekli izinleri almış olan Santral yetkilileri asıl izinleri de aldıktan sonra inşaata başlayacak. İmar izinlerini alan yetkililer santral kurma izinlerini de çıkardıktan sonra santraller Vize'de tek tek dikilmeye başlanacak.
Bu sürecin yaklaşık 2 ay sürdüğünü belirten yetkililer, böyle bir santrali bölgeye kazandıracakları için mutlu olduklarını dile getirdiler.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol