Kirklareli Il Genel Meclisi Ekim ayi ikinci birlesimi dün gerçeklestirildi. Valilik Binasi Atatürk Toplanti Salonu’nda saat 10:30’da yoklama ve geçen birlesime ait tutanak özetinin okunmasi ile baslayan meclis, birlesimi üçüncü gündem maddesine görüsülmesine geçilmesi ile devam etti. Gayri Sihhi Müesseselere ait isyeri açma ve çalisma ruhsatlari için tahsil edilecek isyeri açma izin harcinin belirlenmesi hususunda “Plan ve Bütçe Komisyonu” tarafindan hazirlanan raporu komisyon baskani Aydin Karakoç okudu. Konu ile ilgili fiziki ve istatistiki bilgiler veren Karakoç raporu okuduktan sonra daha önce konu ile ilgili alinan kararlarin yanlis olduguna dikkat çekti. Rapor üzerinde konusma üzere söz alan Hasan Dag, raporda yer alan bir- iki aylik gecikme sürecinin isletme sahiplerini engelleyip engellemeyecegini sordu. Bir ya da iki aylik zaman zarfinin isletmeleri engelemeyecegini belirten Aydin Karakoç’un ardindan Il Genel Meclisi Baskani Tuna Soykan, oturuma 5 dakikali ara verdi.
Meclis ikinci oturmunda Baskan Tuna Soykan raporu oylara sundu ve oy birligi ile rapor kabul edildi.
Dördüncü gündem maddesine geçilmeden önce söz alan Il Özel Idaresi Mali Hizmetler Müdürü Engin Marmara, Igneada’daki eski ilkögretim okulundan alinan kiralar ve hangi kurum tarafindan alindigini meclis üyeleri ile paylasti. Verilen bilgiler neticesinde konunun Egitim Komisyonu’na havale edilmesi kararlastirildi. Yapilan görüsmelerden sonra Il Genel Meclisi Baskani Tuna Soykan Kirklareli Hasta Haklari Il Koordinatörlügü tarafindan ‘Hasta Haklari ve Sorumluluklari’ konulu seminer düzenlenecegini belirterek meclis birlesimini sonlandirdi. Il Genel Meclisi Ekim ayi üçüncü birlesimi bugün saat 10:30’da Valilik Binasi Atatürk Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilecek.
Hasta haklari meclis üyelerine aktarildi
Kirklareli Devlet Hastanesi Hasta Haklari Birimi tarafindan verilen Hasta Haklari Bilgilendirme seminerlerinden birisi de dün Il Genel Meclisi üyelerine anlatildi. Il Genel Meclis Ekim ayi 2. birlesimi sonrasi Valilik Binasi Atatürk Toplanti Salonu’nda Halk Sagligi Uzmani Hasta Haklari Il Koordinatörü Mustafa Kemal Öztürk ile Kirklareli Devlet Hastanesi B Blok Birim Sorumlusu Hülya Erdogan tarafindan verilen seminerde ilk olarak meclis üyelerine hasta haklari ile ilgili anket doldurtuldu. Hasta haklarinin tarihi ve bugünü ile ilgili bilgiler veren M. Kemal Öztürk, hasta haklarinin ülkemizdeki konumuna da dikkat çekti.
Öztürk’ün konusmalarinin ardindan Hülya Erdogan, ‘Hasta Haklari ve Sorumluluklar’ konulu slayt sunum esliginde seminer gerçeklestirdi. Yaklasik bir saat boyunca süren seminer meclis üyelerinin sorularinin hasta haklari yetkilileri tarafindan cevaplandirilmasi ile son buldu.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol