Meclis, Denetim Komisyonu'nu seçti

Kirklareli Il Genel Meclisi'nin Ocak ayi toplantisina ait ikinci birlesim dün gerçeklestirildi. Saat 11.00'de Sadik Aykanat Baskanligi'nda açilan toplantida 5302 sayili kanunun 17. maddesi geregince gizli oylama ile Denetim Komisyonu seçildi. Gündemin birinci maddesi geregince yapilan yoklamanin ardindan, Il Milli Egitim Müdürü Halil Ecevit söz istedi.
Ecevit konusmasinda sunlari söyledi; "Degerli Meclis üyeleri; "Egitim" denildigi zaman, Kirklareli, ülkemizdeki 81 il içerisinde oldukça iyi bir konumdadir.
Ancak maalesef, okumaya ayni önemi gösterdigimiz söylenemez. Okumak ve okutmak biz vatandaslarin en önemli ve birincil görevi olmalidir.
Çünkü bir insan; ancak kitap okuyarak geçmisini, bugününü ve gelecegini bilebilir. Bu açidan herkesin, Il Milli Egitim Müdürlügümüzce baslatilmis olan kampanyamiza gereken ilgi ve destegi göstermesi gereklidir.
"Okuyorum, okutuyorum" kampanyasini tüm okullarimizda baslattik. 10 Ocak Persembe günü Ilimiz Kültür Merkezi'nde bu konuyla ilgili bir programimiz olacak. Sizleri de aramizda görmekten mutluluk duyacagiz."
Ecevit'in konusmasinin ardindan, gündemin ikinci maddesi kapsaminda geçen birlesime ait tutanak özeti okundu. Daha sonra gündemin üçüncü maddesine geçildi. Ilimiz Merkez Ilçe Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Mütevelli Heyetinde, 2008 yilinda görev alacak iki hayirsever vatandasin seçilmesi teklifi görüsüldü.
Il Genel Meclisi Baskani Sadik Aykanat'dan söz isteyen CHP Grup Baskani Ibrahim Tezan; "Grup olarak hiçbir ilçe için Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Mütevelli Heyeti adayi göstermeyecegiz. Oylamada da çekimser oy kullanacagiz" dedi.
Buna göre AKP Grubu'nun aday gösterdigi Ismail Metiner ve Ilhami A. Erdivanli Ilimiz Merkez Ilçe Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Mütevelli Heyetinde, 2008 yilinda görev alacak iki hayirsever vatandas olarak seçildi. Diger gündem maddelerinde yer alan ilçeler ve AKP Grubunun aday gösterip, oy çoklugu ile seçilen isimler söyle; Vize Ilçesi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Mütevelli Heyetine; Ahmet Yurtsever ve Sadik Aykanat, Babaeski Ilçesi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Mütevelli Heyetine; Rafet Avci ve Ali Ari, Demirköy Ilçesi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Mütevelli Heyetine; Fatma Yörük ve Mumammed Gülbiter, Kofçaz Ilçesi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Mütevelli Heyetine; Hikmet Eser, Ömer Kiliç ve Elmas Yalap, Pehlivanköy Ilçesi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Mütevelli Heyetine; Murat Akman, A. Osman Karalioglu ve Vefanur Bölükbasi getirildi.
Il Genel Meclisi'nini ikinci birlesimi, Denetim Komisyonu'nun olusturulmasi ile devam etti.
Gizli oy sistemi ile seçilen 5 kisilik Denetim Komisyonu üyeleri için, AKP Grubu 3 aday (Yurdaer Ulus, Suat Toktar, Hüseyin Dökmeoglu), CHP Grubu ise 2 aday (Süleyman Yentürk, Hasan Dag) belirledi.
Söz konusu liste 23 Meclis üyesinin kullandigi toplam 96 oy (Her aday için) ile Denetim Komisyonu'na seçildi. Kirklareli Il Genel Meclisi'nin Ocak ayi toplantisina ait ikinci birlesim, bu seçimle sona ermis oldu.
Meclis üçüncü birlesimini bugün saat 10.30'da gerçeklestirecek.

Paylaş

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol