Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım Ayı'nın 7'nci Birleşimini 11 Kasım 2014 Salı günü yaptı. Toplantıda 2015-2019 yıllarını kapsayan orta vadeli stratejik plan konusunda hazırlanan komisyon raporu yapılan oylama ile kabul edildi. Meclis Başkanı Çağlayan, önümüzdeki dönemde somut çalışmaların yapılmasının önemine işaret etti.
Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım Ayı 7. Birleşimini Meclis Başkanı Cavit Çağlayan Başkanlığında İl Özel İdaresi Hizmet Birim Birimleri Toplantı Salonu'nda yaptı. Kofçaz ve Demirköy'ün kurtuluş günü kutlamaları nedeniyle saat 14.00'da başlayan birleşimde İl Özel İdaresi'nin 2015-2019 yıllarını kapsayan orta vadeli (5 yıllık) stratejik planının onaylanması konusunda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.
Raporu Meclis Üyesi Sibel Çinar okudu. Çinar, komisyonun stratejik planı uygun bulduğunu açıkladı. Konuya ilişkin söz alan Meclis Başkanı Cavit Çağlayan, stratejik planın 5 yıllık hazırlandığını anımsatarak prensip olarak bu 5 yıllık süreçte önceliği içme suyu ve kanalizasyona yönelik yapım ve onarım çalışmalarına verilmesinin uygun olacağını ifade etti. Somut çalışmaların ortaya konmasının gerekliliğine işaret eden Çağlayan, İl Özel İdaresi'nin yaptığı çalışmaların çok fazla bilinmeyebildiğini, bu nedenle bir belediye kadar olmasa bile yaptığı çalışmaların çeşitli şekillerde reklamını yaparak halkın İl Özel İdare konusundaki farkındalığının artırılması gerektiğini dile getirdi.
Çağlayan'ın konuşması üzerine söz alan Meclis Üyesi Reşat Şükrü Saka da, İl Genel Meclis Üyesi olarak seçildiği bölgede sıkça yaptıkları ziyaretlerde yapılan hizmetleri anlattıklarını aynı şeyi diğer Meclis Üyelerinin de yaparak İl Özel İdaresi'nin çalışmaları hakkında köyleri bilgilendirebileceklerini kaydetti.
Meclis Üyesi Nihat Sağlam'da çalışmaların tanıtımı konusunda muhtarlıklara brifing verilebileceğini söyledi.
Çetin Şinikoğlu ise, yatırım ve çalışmalar hazırlanırken önceliklerin belirlemesi gerektiğini vurgulayarak, "Finansman açısından sıkıntımız var. İdare şu anda borçlanarak araç gereç alıyor. Personel açısından sıkıntımız var. Bunlarında sağlanması lazım ve bunlara yönelik kararlar almamız lazım" dedi.
İleriye dönük çalışmalar konusunda katı atık konusunun da çözülmesi gereken, çözülmediği takdirde yakın zamanda sıkıntı olmaya başlayacağını belirten Meclis Başkan Çağlayan, "Özel İdaresi'nin artık bir yer bulması lazım. Böyle sürekli parayla teslim ederek bütçenin önemli bir kısmını katı atık toplama ve bertaraf ücreti olarak ödemeye başlayacağız. Bu sorunu çözmeliyiz. İl Özel İdaresi Katı Atık Depolama Alanı gibi bir veya alan geniş olduğu için iki yer yapılmalı. AB hibe programları bu tür konularda hazırlanan projelere destek veriyor. Arkadaşlar bu konuda bir proje yapmayı düşünüyorlarsa AB projesi düşünsünler" diye konuştu.
Komisyon raporu yapılan oylama ile kabul edildi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol