Meclis 2010'a proje zengini- bütçe fakiri olarak giriyor

Kirklareli Il Genel Meclisi 2009 yili son birlesimi dün gerçeklestirildi. Epey yogun bir tempoda geçen 2009 yili birlesimlerinde yeni seçilen üyelerin performansi takdir kazandi. Mart 2009 seçimleri ile çehresi degisen mecliste alinan kararlarin geçen yili hayli yüksek bir sayida katlamasi, Il Genel Meclisi üyelerinin ne kadar iyi bir sekilde çalistigini gözler önüne serdi.

Fakat bu dönemin ilk yilinda 200’ü askin projenin meclis tarafindan kabul edilmesine ragmen Meclis 2010 yili bütçesinin Maliye Bakanligi’nin insiyatifine kalmasi yeni seçilen meclis üyeleri için büyük bir sansizlik olarak kabul ediliyor. Il Genel Meclisi tarafindan Kirklareli Il Özel Idaresi 2010 yili bütçesine ayrilan 13 Milyon TL’lik tutarin gelip gelmeme konusundaki belirsizligi sebebi ile meclis üyeleri tarafindan kabul edilen çok sayida projenin 1’er TL fasil açilarak projelendirilmesi hususu artik Maliye Bakanligi’na bagli durumda. Kirklareli Il Genel Meclisi Aralik ayi 5. ve yilin son birlesimi Valilik Binasi Atatürk Toplanti Salonu’nda 11 Aralik Cuma günü(dün) yapildi. Yoklama ve Geçen birlesime ait tutanak özetinin okunmasi ile baslayan birlesime, 3. maddenin görüsülmesine geçilmesi ile devam edildi.

Meclisin 3. gündem maddesine geçilmeden önce söz alan Çetin Sinikoglu; ”Pinarhisar Sosyal Yardimlasma Vakfi Mütevelli Heyeti’ne 2 hayirsever vatandasimizin gündeme alinmasini öneriyorum.” dedi ve sözlü önergenin meclis gündemine alinmasina oy birligi ile karar verildi.

Il Genel Meclisi’nin 3. gündem maddesine istinaden; Ilimiz Kofçaz Ilçesi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Mütevelli Heyeti’nde, 2010 yilinda görev alacak üç hayirsever vatandasin seçilmesi konusunda katip üye Aydin Karakoç tarafindan teklif okundu. CHP Grup Baskani Hasan Dag tarafindan Kofçaz Ilçesi’ne aday olarak gösterilen sirasi ile Mehmet Bayram, Yusuf Zengin ve Hümmet Uzunlar oy birligi ile mütevelli heyetine seçildi. Meclisin 4. gündem maddesinde ise; Ilimiz Babaeski Ilçesi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Mütevelli Heyeti’nde, 2010 yilinda görev alacak iki hayirsever vatandasin seçilmesi konusunda yine katip üye Aydin Karakoç tarafindan teklif okundu. Yeniden Hasan Dag tarafindan Babaeski ilçesi için açiklanan sirasi ile Sami Meriç ve Mehmet Asik AK Parti Grubu üyelerinin kararsiz oy vermesine ragmen oy çoklugu ile mütevelli heyetine seçildiler.

5. gündem maddesinde ise Kirklareli Merkez Ilçedeki Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Mütevelli Heyeti’nde 2010 yilinda görev alacak Bayram Sezer ve Tahsin Gençay yine AK Parti grubunun çekimser oylarina ragmen vakif mütevelli heyetine oy birligi ile kabul edildi. Meclisin 6. gündem maddesinde yine Ilimiz Pehlivanköy Ilçesi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Mütevelli Heyeti’nde, 2010 yilinda görev alacak üç hayirsever vatandasin seçilmesinde Hasan Dag tarafindan sirasi ile okunan Hicran Pektas, Ibrahim Yigitkan ve Yusuf Yildirim oy çoklugu ile kabul edildi. Çetin Sinikoglu tarafindan meclise önerge olarak sunulan Pinarhisar ilçesi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Mütevelli Heyeti’nde, 2010 yilinda görev alacak iki hayirsever vatandasin seçilmesinde Hasan Dag tarafindan sirasi ile okunan Sevket Saygili ve Volkan Erkan yine digerlerinde oldugu gibi oy birligi ile kabul edildi.

Kirklareli Il Genel Meclisi Aralik ayi birlesim gündem maddelerinin son bulmasinin ardindan dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Baskan Tuna Soykan; ”Bursa’daki maden kazasi sonucunda 19 tane isçimizi kaybettik. Ailelerine ve ulusumuza bassagligi diliyoruz. Bizim de bu ay görüstügümüz madenler konusunda güvenlik önlemi almamiz gerektigini bir kez daha görüyoruz.”dedi ve 2009 yilinin son birlesimini kapatarak diger birlesimin 04 Ocak 2010 Pazartesi günü yapilacagini belirtti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol