Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü, trafik faaliyetlerine ilişkin 2016 yılı Mart ayı raporu açıkladı. Buna göre Mart
ayında 23 bin 384 araç kontrolden geçti. Kontrol edilen bu araçlardan kusurlu bulunan 3 bin 450 araca ise para cezası uygulandı.
Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri tarafından 2016 yılı Mart ayı içerisinde toplam 23 bin 384 aracın kontrol edildiği bildirildi. Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü'nün Mart ayı trafik faaliyetlerine ilişkin hazırladığı rapora göre; kontrol edilen bu araçlardan kusurlu bulunan 3 bin 450 araca trafik idari para cezası uygulandı.
Mart ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı ise 338 araç trafikten men edildi, 64 sürücünün de ehliyetine el konuldu.
Trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2016 yılı Mart ayı içerisinde Kırklareli sınırlarında toplam 48 maddi hasarlı ve 49 yaralamalı olmak üzere toplam 97 trafik kazasının meydana geldiği belirtilen raporda, meydana gelen bu kazalarda 69 kişinin yaralandığı açıklandı.
Raporda, 30 Mayıs 2012 günü yapılan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu'nun 3. toplantısında kabul edilen "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" çerçevesinde, İlimizde her gün trafik ekiplerince farklı zaman aralıklarında araç sürücülerine yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütüldüğün kaydedildi.
Yapılan bu eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yanı sıra denetleme faaliyetlerine de devam edildiği, 2016 yılı Mart ayı içerisinde yapılan kontrollerde; bin 479 araç sürücüsüne "Hız Limitlerini İhlalden", 5 araç sürücüsüne "Emniyet Kemeri Takmamaktan" dolayı idari para cezası uygulandığı belirtildi.
Raporda ayrıca; "2012/16 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ile Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı ile ülkemizde meydana gelen trafik kazaları sonucu ölümlerin % 50 oranında azaltılması hedeflenmiş, Ülkemizde ve İlimizde meydana gelen kazalar analiz edildiğinde ölümlü ve yaralamalı kazaların birçoğunun hızdan kaynaklandığı tespit edilmiş olup, Başbakanlık Genelgesi kapsamında kazaların azaltılması için verilen hedefler doğrultusunda, İlimiz Merkezinde İnönü Caddesi, Kurtuluş Caddesi, Edirne Caddesi, Eriklice Caddesi üzerinde sabit olarak çevirme yapmaksızın, şehir içindeki diğer bütün güzergâhlarda ise seyir halinde radarla hız denetimleri her gün aralıklı olarak ekiplerimizce yapılmaktadır
Yıl içerisinde İlimiz genelinde ağırlıklı olarak eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ile hız ve emniyet kemeri denetimlerini arttırarak trafik kazaları sonucu meydana gelen yaralanma ve ölümlerin azaltılması, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri amaç edinilmiştir" denildi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol