Kirklareli-Demirköy yolundaki manyetik alan sürücüleri sasirtmaya devam ediyor. Fatih Sultan Mehmet'in, Istanbul'un fethi için Demirköy'de döktürdügü toplara ait kalintilarin olusturdugu söylenen manyetik alan, bu yolu kullanan sürücülerde büyük saskinlik yaratiyor.
Bu noktaya gelen sürücüler, arabalarini bosa alarak deneme yapmaya devam ediyorlar. Çok defa televizyon programlarina da konu olan manyetik alani ilk kez deneyenler ise, "Böyle bir sey nasil olur" demeden edemiyorlar.
Fizik kurallarina tamamen aykiri olan bu yolda çektigi zorluklari bir bisikletçi de söyle anlatiyor: "Yenice köyüne yaklastikça manyetik alanlarin etkisini hissetmeye basliyorsunuz. Rampa yukari pedal çevirmeden çikarken, rampa asagi tüm gücünüzle pedal çevirseniz de gidemeyebiliyorsunuz. Son günlerde bu manyetik alanlar konusunda birçok kisiyle görüs ayriligina düstük ve tartistik. Çok kisi, böyle bir seyin olmayacagini, bunun göz aldanmasindan ibaret oldugunu söyledi. Iyi, güzel de ben sert rampalarda bile pedal çevirdim, yine zorlanmadim. Rampa asagi pedal çevirememeyi nasil göz aldanmasi olarak yorumlayabilirim ki.
Manyetik alan. Yaklasik 200m kadar 30-35 derece egimli bir yokus. Asagiya ancak yürüyerek inebilirsiniz. Arabalar bu yokusu kontak kapatarak çikiyorlar. Dönüste bu rampayi tek pedal çevirmeden sanki yokus asagi iner gibi çiktik"
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol