Kırklareli Belediyesi'nin kente mangansız su içirme vaatleri ne zaman yerine gelir bilemeyiz ama daha bir süre olamayacağı şimdiden belli oldu. Armağan Barajından Kırklareli'ne su getirecek olan hattın yapımı, müteahhidin parası bankaya yatmasına rağmen işi bırakması üzerine durdu.
Kırklarelilinin temiz su içme rüyası görünen o ki daha uzun bir süre rüya olarak kalacak gibi…
Armağan Barajı'ndan Kızılcıkdere Sulaması ile Kırklareli'ne içme suyu sağlayacak hattın yapımının durduğu öğrenildi. Hattın yapımını ihale yoluyla alan müteahhidin parası bankaya yattığı halde işi bıraktığı açıklandı. Konuya ilişkin kötü haberi İl Genel Meclis Başkanı Cavit Çağlayan, dünkü Meclis toplantısında verdi.
Çağlayan, Armağan Barajı'ndan Kızılcıkdere Sulaması ile Kırklareli'ne içme suyu sağlayacak hattın yapımını üstlenen müteahhidin 20 milyon TL parası bankada hazır olduğu halde işi bıraktığını buna çok üzüldüğünü söyledi.
Çağlayan, müteahhidin işi neden bıraktığı konusunda ise bir açıklama yapmadı. Çağlayan, müteahhidin işi bırakması üzerine çalışmanın devam etmesi için yeniden ihaleye çıkılacağını belirtti.
Ekonomiden giren Meclis
magazinden çıktı
Bütçe ayına giren Kırklareli İl Genel Meclisi 1 ay boyunca sürecek toplantılarına ise devam ediyor.
Bir yandan rutin gündem maddelerini görüşen bir yandan ilgili komisyonların 2016 Yılı Yatırım ve Çalışma Programı taslağına ilişkin raporlarına yer verecek olan Meclis, komisyon raporlarını beklerken rutin gündem maddelerini ağırdan alıyor. Öyle ki ekonomiden açılan konu bazen magazine kadar uzanıyor.
4. Birleşimini dün saat 12.00 de başlayan Meclis birleşimi yaklaşık 30 dakikada sürdü. Cavit Çağlayan Başkanlığında İl Özel İdaresi Hizmet Birimleri Toplantı Salonu'nda gerçekleşen birleşimde 3 madde ele alındı.
Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin kabul edilmesinin ardından Meclis gündeme, Lüleburgaz'a bağlı Eksibedir Köyü'nde "İplik Fabrikası" kurulması maksadıyla onaylanan "Sanayi Alanı (iplik fabrikası)" ve Tarım Alanı" amaçlı İmar Planları ile ilgili olarak, söz konusu alanın plan değişikliğine ilişkin olarak hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ve 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ile Plan İzah Raporları ve İmar Planı yapılmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nca hazırlanan raporun görüşülmesi ile devam etti. Raporu Meclis Üyesi Sibel Çinar okudu.
Raporda isim değişikliği yapılmasına mevzuat açısından bir mani olmadığı uygun olduğu belirtildi.
Rapor sonuç kısmına alanın sanayi alanına ek olarak "beton ve beton elemanları üretim tesisi" şeklinde işaretlenmesine oy birliği ile karar verildi.
Ardından gündemin 3'ncü maddesinde Babaeski'ye bağlı Taşağıl Köyü köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesine ilişkin talep üzerine İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Raporu Meclis Üyesi Sibel Çinar okudu.
Çinar, Komisyonun köyün genişleme talebini kabul ettiğini açıkladı. Komisyon raporu Meclis tarafından kabul edildi.
Sibel Can Ataköylü
Emel Sayın Celaliyeli!
Rapor hakkında konuşmaların tamamlanması üzerine Yeşim Girgin Meclis üyelerine Pınarhisar'a bağlı Ataköy'de turizm amaçlı bungalov evleri ile ilgili bir proje olduğunu projenin ne durumda olduğunu sorması üzerine, çalışmayı yapacak iş adamının şu anda Ataköy'e sağlık ocağı yaptırdığı belirtildi.
Bunun üzerine Çağlayan, Ataköy'ün İstanbul'da iyi bilinen bir köy olduğunu, turistik bungalov evlerinden birini Ataköylü olarak bilinen ses sanatçısı Sibel Can'a satılması halinde hepsinin kısa sürede satılabileceğini ifade ederek, "Ataköy İstanbul'da da bilinen bir yer.
Turistik bungalov evlerinden bir tanesini Sibel Can'a satarsan hepsi üç günde satılır. Sibel Can Ataköy'lü değil mi?" diye sordu.
Çağlayan'ın gülüşmelere neden olan bu yorumu üzerine konuşan Meclis Üyesi Çetin Şinikoğlu, bir düzelme yaparak "Atatöylü değil akrabaları var. Kendisinin orda oturmuşluğu yok. Köyün muhtarı köyün etkinliklerine onu davet ediyor konser versin diye fakat gelmiyor" dedi.
Bunu üzerine Meclis Üyesi Safet Üresin de, "Sibel Can'ın dedesi esesan Hamdibeyli. Emel Sayın da Celaliyeli" açıklamasında bulununca Meclisteki gülüşmeler yerini kahkahalara bıraktı. Konunun değişmesi üzerine yeterlilik önergesi verilerek gündem kapatıldı.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol