MURATLININ ESKİ GÜNLERİ GÜZELMİŞ

17 Mart 2014 günü Tekirdağın ilçesi Muratlıdaydım. Yerel Belediye Seçimleri Heyecanı Muratlıda da yaşanıyordu. Muratlılı şair Recep Ümit Nişancı sevilen bir şairdir. “BU BİR SIR DEĞİL” şiirini gönülden okudu. “Edebiyata olan ilgin nereden geliyor?” Recep Ümit NİŞANCI: “1958 Çorlu doğumluyum. Dedeler Selanik Karacaovadan gelip Çorlu’ya yerleşmişler. Babam yerel gazeteye haberler ve köşeyazsı yazıyordu. Edebiyata olan sevgim babamdan kaynaklanıyor. Muratlı Hizmet gazetesinde köşe yazarlığı yaparken her yazıma bir şiirle başlıyordum. Mavi Bir Şehir Tekirdağ Şiir Antolojisinde beş şiirim var. Şiir bir derin ummandır. Yüzmeyi bilmiyorsan hiç içine girme. Yaşamadığın sürece bir şeyi yazamıyorsun.
Yazsan bile o tadı alamıyorsun. Sevmemiş, ayrılığı yaşamamış biriside sevdayı anlatamaz. Soğansız piyaz yedinmi sen. İki kitaplık şiirim var. Dörtlüklerim, rubailerim, uzun şiirlerim var. Rubai bir dörtlüktür. Stajyer Şair Namik Cemal mahlasıyla internette varım. Selahattin Demiraco üstadıma BU BİR SIR DEĞİL şiirimi imzalayarak takdim ediyorum.”dedi. Teşekkürler.
Şairler bir şehrin, bir ilçenin, bir köyün romantik, hümanist bir ruhudurlar. Şiirsiz yerlerde yaşamak öldürür insanı. Edebiyata olan tutkum çocukluk günlerimde başlamıştı. Sosyal Yaşamda Edebiyatın, Kültürün, Sanatın Büyük Bir Yeri Vardır. Tarihi Paris şehrinde sanatçılar, edebiyatçılar, şairler, romancılar özgürce yaşarlar. Paris ondan güzeldir... Avukat Görkem Varol ile Çorlu Barosunda tanışmıştık. “Çocukluk günlerini anlatırmısınız?”
 Avukat GÖRKEM VAROL: “Babam Yozgatlı olup avukattır. Annem Selanik göçmenlerindendir. Muratlıda doğdum. Sokaklarda futbol oynardık. Geceleyin saklambaç oynardık. Yazın insanlar evlerinin önüne masa koyup sohbet ederlerdi.
Şimdilerde bu yok malesef... Geçmiş günlerin güzelliğini özlüyoruz. Muratlı gelişmeye açık, gelişmek isteyen Tekirdağın bir ilçesidir.” dedi. Genç kardeşlerimize yaşam boyu sağlık ve mutluluk dilerim. Trakya gezilerim devam ediyor. Mali Müşavir KADİR GÖÇER’E uğradım. Daha önce söyleşi yapmıştım. Muratlıda Belediye Başkanı yıllardır NEBİ TEPE’dir. Muratlının altyapısının çoğu tamamlanmış. Misafirleri vardı. Her parti yerelde seçimleri kazanmak için çalışıyor. Trakyam Sonsuza kadar kalbimde yaşayacak kırmızı bir güldür... Geçenlerde Kırklarelinde sevilen Türkücü FARUK YILMAZ’LA karşılaştım. Arabasını durdurup bana bir MERHABA dedi. Sağolsun. Rumeli Balkan Türkülerini çok severiz. Her Rumeli Balkan Havası Gönlümün Pasını Alır.. Efkarlanırım...
Muratlı Şar Lokantasında NECMİ ŞAR: “Kendi imalatım kompostom, Bamya, Sütlacım çok güzeldir. 1943’ten beri dededen Toruna Şar Lokantası... Dedemler Makedonya Kalkandelenden 1918 yılında Muratlıya gelmişler” dedi. Güzel bir Lokanta.
NALBUR OSMAN KAHRAMAN: Çok sevdiğim bir arkadaşımdır.
OSMAN KAHRAMAN: Bulgaristan SİLİVEN vilayetinden 1952 yılında babamlar MURATLIYA gelip yerleşmişler. FAVORİ BOYA Fabrikasının Bayi Gezisine Katıldım. PUKET Adalarında denize girdik. 2013 Aralık ayında oldu bu gezi. Söyle bakalım Selahattin Demiraco keyfin nasıl? İyimisin?”dedi. Teşekkürler.
Trakyada Anadoluda, Bütün Dünyada Huzur ve Barış Olsun.. Güzellik, İyilik olsun. Ekmek ve iş, sevgi olsun. Tekirdağın Muratlı ilçesinde pekçok fabrika var. Sezginler Tekstil, Alacalı Beton, Eksun un, Orkide Yağ, Akpa Kimya, Adalı makina, Antalya Yağ, Orkide yağ, Muratlı un...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol