Bugünün Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya tesrifi dolayisiyla Mevlit Kandili oldugunu belirten MHP Kirklareli Il Kadin Kollari Baskani Nedime Tutar, "Bu anlamli gecenin Türk ve Islam Âlemine hayirlara vesile olmasi dileklerimle kutluyorum" dedi.
Yazili bir açiklama yapan MHP Kirklareli Il Kadin Kollari Baskani Nedime Tutar, 14 Åzubat Pazartesi (bugün) gününü Sali'ya baglayan gecenin Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya tesrif ettigi Kutlu Dogum yani Mevlit Kandili oldugunu belirtti. Bugünü kutlamanin mutlulugunu yasadiklarini kaydeden Tutar, "Âlemlere rahmet olarak gönderilen ve yüce ahlak üzere olan Sevgili Peygamberimizin dünyayi sereflendirdigi bu geceyi gerek cennet vatanimizda gerek Islam âleminin her yerinde, soydaslarimizin ve dindaslarimizin bulundugu dünya cografyasinda büyük bir sevinç, iman, heyecan ve samimiyetle kutlamanin mutlulugunu yasiyoruz" dedi. Toplum olarak Hz. Muhammet (SAV)'i daha iyi anlamaya ve anlatmaya ihtiyaç oldugunu dile getiren Tutar, sunlari söyledi;
"Mevlit Kandili'nde Sevgili Peygamberimizi sadece anlamak yeterli degildir. Toplum olarak onu daha iyi tanimaya, anlamaya, anlatmaya, onun sevgisiyle sekillenmeye, onun örnek ahlakini yeni nesillere aktarmaya ihtiyacimiz var.
Bütün insanlarin, son rahmet elçisi Sevgili Peygamberimizi daha iyi anlamaya, neslimizin onun çaglara isik tutan sevgisine, kitabimiz Kur'an-i Kerim'i okuma, anlama, onunla ibadet etme ahlakini yasamaya ihtiyaci unutulmamalidir. Bin yillik kardesligimizi ve beraberligimizi bozmaya çalisanlarin oldugu günümüzde bu anlamli gecenin Türk ve Islam Âlemine hayirlara vesile olmasi dileklerimle kutluyorum."
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol