MERHABA KÖYÜMÜN ÇOCUKLARI

Arabamla giderken bana merhaba diyen dillere, el sallayan ellerinize,ben okumak istiyorum ögretmenimiz daha tayin olmadi bize ögretmen ol diyen sizler, biz de kitap istiyoruz okuma bilmiyoruz bari bize renkli kalem ve resim defteri getir sokakta olmak istemiyoruz ,biz adam olacagiz diyen sizlere hayranim.
YUKARIDAKI KELIMELERI SÖYLEYEBILEN HERKESE HAYRANIM.
Bu kelimeler Degirmencik köyündeki çocuklarin içindeki güzellikler.
Iste insanlari böyle tanimaya basladik. Çekilen sikintilari hatirlamadan bunlari duymak ve yasamak daha güzel.
ISTANBULDA topladigimiz kitaplari köy okulumuza getirdik.
KÖY OKULUMUZDA ANA OKULU OLDUÄzUNU BILMIYORDUM.DAHA BURADA ÇOK YENI IDIK.
Bir çocuk boyundaki koskoca oyuncak bir ayiyi arabam dolu oldugu için mecburen ayiyi ön koltuga koyup kemerini bagladim. Yolda trafik polisleri çevirdi. Halim çok komikti. Zaten trafik polisi bile güldü ve hayirli yolculuklar diledi.
Istanbul'da trafikte kangal köpegim ön tarafta oturmak isterse onun bile kemerini baglardim.
Koca bir köpegi ön koltuga oturtmak yanlis ama köpege emniyet kemeri baglamak komik degil mi ? Emin olun Tara isimli kangalim çok güzel bir dosttu.
Köydeki çocuklar bu ayi oyuncagi görmüs. Daha Kirklareli okullarini tanimiyordum. Bir aile dostu bana Merkez ana okulumuzdaki çocuklarin bu oyuncaga sahip olmaktan mutlu olacagini söyledigi için oraya götürdüm. Yolda giderken bir karikoca bize bakti.
-Baksana adam arabadaki nedir?
Adam bir bize bir de karisina bakti.
-Anlamadin mi kadin o bir ayi dedi.
Bir gün köyde ana okuluna yeni baslayacak bir ufaklik önüme dikildi.
-Hatice hanim sen biliyor musun ki bizim ögretmenimiz yok ? Arabanla dolasiyorsun neden gelip bize ögretmen olmuyorsun ?
-Ben çiftlikte çalisiyorum. Devlet baba size ögretmen gönderecek dedim.
-Ama kaç gün oldu kardeslerimiz okulda bizse sokaktayiz.
Gel de o yastaki çocuga meram anlat.
-O zaman biraz daha bekle devlet baba yeni ögretmen alacak herhalde simdi fazla ögretmen yok ki gönderemediler. Dedim.
-Beklemesine beklerim ama ben okula gitmek istiyorum. VALI AMCAYA SÖYLE BIZE DAHA ÇABUK ÖÄzRETMEN GÖNDERSIN. BARI BIZE BOYA KALEMLERI BUL RESIM DEFTERIMIZ OLSUN BÜYÜKLERE KITAP GETIRDIN KAÄzIDI DA BULABILIRSIN DEÄzIL MI ? BENIM ANNEM BABAM BANA BUNLARI ALAMAZ GIDIP VALI AMCAYA BUNLARI ANLATAMAZ.
Sevgili okuyucular bu çocugun arzusu inanilmaz .Beni çok fazla etkiledi .Çünkü bir zamanlar benim de okuyacak kitabim yoktu. Yerde buldugum gazete parçalarini okumaya çalisirdim .Simdilerde ise çok sükür gece ne kadar yorgun olursam olayim birkaç sayfa okuyabilecek kitabim var. Çünkü bu çocuk sadece bir ana okuluna baslayacak bir çocuktu. Bu feryada duyarsiz kalamazdim. Istanbul'a gider gitmez arkadaslarima söyledim .Bir hafta içinde kasayla beyin gelistirici oyuncaklar resim defteri ve kagit sagladik Zaten o hafta anaokulu ögretmenimiz de geldi.
EMINIM O ÇOCUK ADAM OLACAK.
Çiftlige on üç yasinda gelip bugün Turizm Meslek Lisesi son sinifta olup bizle beraber yasayip ben okuyacagim diyen bir baska çocugumuzun hikayesini bir baska zamana anlatacagim. O çocuk su anda genç bir delikanli ve de iki lisani ögrenmeye çalisip bir otelde staj yapiyor. Onunla onur duyuyorum. Basarin bol olsun. Sana bu firsati taniyan ve seni yetistiren hocalarina sükran borçluyum. Okula gidip aksam gelince çiftlikte çalismak sonra da ders çalisip sabah erkenden kalkip okula gitmek kolay degil. Basarin daim olsun.
Yine bir baska gün bir baska çocugum (bes alti yaslarinda) yoluma çikti.
-Hatice hanim biliyor musun ben Caner agabeyim gibi okuyacak ve adam olacagim. Sonra da gelip seninle çiftlikte çalisacagim. Bu çocuk ilk karnesini aldigi zaman karneyi elinde sallayarak bana gösterdi. Notlarinin hepsi pekiyi idi. Diger bir kaç çocuk da karnesini sallayarak getirdi. Bu sevinç bu mutluluk bu basari. Onlara ödül olarak ne vermeliydim.
-Ödül olarak çiftlige gelmek istediler.
ÖDÜL SADECE ÇIFTLIKTE PIKNIKTI.
SEPETLERINI HAZIRLAYIP GELDILER.
Çocuklari çiftlige Karabayir köyü minübüs söförü getirdi.Para almadi bu da benden dedi.
Tesekkürler çocuklar ,tesekkürler anne babalar ,tesekkürler ögretmenler tesekkürler yardim elini çocuklardan esirgemiyenler. Onlar bizim gelecegimiz.
O PIKNIKTE YASANANLAR DA GÜZELDI. ORADA ALDIÄzIM DERS.
SEHIRLI VE KÖYLÜ ÇOCUKLARININ NASIL ARKADAS OLMA LARIYDI.
KÖYLÜ ÇOCUK NE ISTER SEHIRLI NE ISTER? SOSYAL BIRLESIM NASIL OLUR?
Önadim gazetesi EGITIM-ÇOCUK KULÜBÜNE BEKLERIZ .YAZILARINIZI RESIMLERINIZI BASARILARINIZI PAYLASMAYA HAZIRIZ.
Basarilariniz daim olsun çocuklar. Sizi seviyoruz.
Önadim gazetesi fax 0288 214 13 44
haticekunt@kuntlar.com haticekunt@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol