Vatandaşlar tarafından tutulmaya çalışılan ve düşüş hızının azalmasıyla kurtulan çocuk ile yaralanan annesi, ambulanslarla hastaneye götürüldü. Çocuğun durumunun iyi olduğu, tedbiren müşahedede tutulduğu, annenin ise vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi.
Yangın, Lüleburgaz Belediyesi itfaiyesi, Babaeski Belediyesi itfaiyesi çevre ilçe ve beldelerden gelen takviye itfaiye ekiplerinin de çalışmalarıyla 2 saatte söndürüldü.
Bu arada, mahallede oturan Roman vatandaşların çoğunluktan olduğu çevre sakinleri zamanında müdahale edilemediği iddiasıyla belediyeye yürüdü. Araçlarının aynaları ile belediye binasının camını kıran grup, küfürlü sloganlar attıktan bir süre sonra dağıldı. Grup Lüleburgaz Belediyesi’nin bastığı zaman içeride zemin katında bulunan tiyatro ve müzik çalışması yapan vatandaşlar ise korkudan ağlamaya başladı. Polisin müdahalesi nedeniyle öfkeli kalabalığın Belediye binasına daha fazla zarar vermesi önlendi. CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın da Roman vatandaşı olan parti üyesi Ahmet Erdal ile birlikte Altıyol’a gidip vatandaşlarla konuşması öfkeli kalabalığın istenmeyen şeyler yapmasının önüne geçti. Burada bulunan vatandaşlar; “Türkiye’nin de kritik durumu nedeniyle bir anda ne olduğu anlayamadık. Saldırının bize olduğu sandık. Meğer Belediye Başkanı Emin Halebak’ı protesto ediyorlarmış. Ama devlet malı kırarak protesto olmaz” dediler. Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya ve Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Görgü tanıkları yangın sonrası mahsur kalan kadının yardım çağrısı üzerine 15 kişilik bir grupla ellerini birleştirdiklerini ve aşağı atılan çocuğu tutmaya çalıştıklarını anlattı.
Kadının çaresizliği ve evlat sevgisinin ani karar vermesinde etkili olurken yangın yaşayan vatandaşlar 'Önce Allah'a sonra size sığınıyorum' diyerek çocuğunu attı. Ellerimizi açıp çocuğu tutmaya çalıştık. Hızını kestik. Yere düştüğünde kucağımıza alıp ambulansa götürdük. Sonrasında kadın kendini aşağıya saldı. Onu da aynı şekilde tutmaya çalıştık. Ambulansa taşıdık. İkisi de konuşuyordu. Rabbim bir daha böyle şeyler yaşatmasın. Ama Lüleburgaz Belediyesi itfaiyesi bu konuda çok yetersiz oluyor. Özellikle bu mahallede çıkan yangınlarda itfaiye araçlarının ya suyu bitiyor ya köpüğü bitiyor, ya merdiveni yetmiyor, hepsi varsa geç geliyor. Zamanında gelirse bu sefer bir yerleri eziyor. Durum böyle olunca da vatandaşlar tepki gösteriyor" dediler. Aynı yangında dumandan etkilenen diğer vatandaşlar hastaneye götürüldü. Hastaneye götürülen vatandaşları, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya ve beraberindekiler ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yangın, Lüleburgaz Belediyesi İtfaiyesi, Babaeski Belediyesi itfaiyesi ile çevre ilçe ve beldelerden gelen takviye itfaiye ekiplerinin de çalışmalarıyla söndürüldü. Lüleburgaz’da önceki akşam yaşanan yangına müdahale etmek isteyen itfaiyelerin Emrullah Fendi Caddesi’nin kapatması üzerine araç trafiği yeniden eski trafik akışı ile sağlandı. Yaman Otel civarından Lüleburgaz’a inen araçlar, Altıyol’dan geçmeden Fatih Caddesi, İş Bankası istikametinden Turgutbey Caddesi’ne veya Eski Hükümet Konağı önüne çıktı.
Lüleburgaz’da olaylı gece
Lüleburgaz önceki akşam aksiyon filmlerini aratmayan bir gece yaşadı. Saat 18.00 sıralarında çıkan ev yangınında 5. katta mahsur kalan anne, önce oğlunu aşağıdaki kalabalığa attı; daha sonra kendisi atladı.Alınan bilgiye göre, Özerler Mahallesi’nde Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Altıyol mevkii yakınında Emrullahefendi Caddesi Çalıçeşme Sokak'taki bir apartmanın ikinci katındaki dairede henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede apartmanı sardı, yan binaya sıçradı. Apartmanlardaki sakinler tahliye edilirken, Zevcan Çavuşoğlu (39) ve oğlu Burak (10) ise beşinci kattaki evlerinde mahsur kaldı. Balkondan, aşağıda bulunanlardan çocuğunu aşağı bırakacağı, tutmaları yönünde yardım isteyen Zevcan Çavuşoğlu, oğlu Burak'ı aşağı bırakmasının ardından kendisi de atladı.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol