Türkiye genelinde 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı dün başladı. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı çalan ilk ders zili ile başladı. Lüleburgaz’da toplam 23 bin 327 öğrenci ders başı yaptı.
Lüleburgaz’da ilk defa okul heyecanı yaşayan öğrenciler, okullarına aileleri ile birlikte geldi. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler çalan ilk okul zili ile ders başı yaptı. Dün sabah saatlerinde okul bahçelerinde biriken öğrenciler, idarecilerin yaptığı konuşma sonrasında tek bir ağızdan okunan İstiklal Marşı sonrasında sınıflarına girdi. Öğrencilerin ilk gün dolayısı ile heyecanlı olduğu görüldü.
Öğrencilerin yaşadıkları heyecana aileleri de ortak oldu. Çocuklarını ilk günden yalnız bırakmayan ailelerde okulun bahçesini doldurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın daha önceden gönderdiği talimata göre okullarda ders başlamadan önce, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konuları işlendi.
Türkiye genelinde olduğu gibi Lüleburgaz’da da 2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başladı ve 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek.
Yarı yıl tatili 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol