Lüleburgaz halkı çevre yolunu bekliyor

Lüleburgaz çevresinde son 10  yıl içinde  Trakya'da Çorlu, Babaeski,  Havsa'ya çevre yolu yapıldı.  Lüleburgaz'a ise bir türlü çevre yolu yapmadı. Lüleburgaz'ın zamanla büyümesi ile Lüleburgaz'ın içinden geçen İstanbul-Edirne -Kapıkule, Sofya yolu da Lüleburgaz'ın içinde kaldı.

Bu yolun yapılmaması Lüleburgaz'da araç trafiğinin daha da armasına neden oldu. 2005 yılında yapılması gündeme gelen Lüleburgaz Çevre yolunun bir türlü yapılamaması Lüleburgaz'ı epey üzdü.
1 Kasım 2015 yılında AK Parti'den Kırklareli Milletvekili seçilen Selahattin Minsolmaz, Kasım ayı içinde yaptığı açıklamada Lüleburgaz'ın içinden geçmesi planlanan Çevre Yolu'nun ihalesinin 2016 yılının içerisinde yapılacağını açıklamıştı. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz' ın 17 Ağustos 2016 Çarşamba günü sosyal medya hesabından Lüleburgaz'a yapılacak olan 300 yataklı Devlet Hastanesi'nin ihalesinin 31 Ağustos 2016 tarihinde yapılacağını açıklaması Lüleburgazlılar'ı sevindirdi. Lüleburgazlılar şimdi Milletvekili Minsolmaz'dan Lüleburgaz Çevre Yolu İhalesi'nin tarihini de açıklamasını bekliyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol