Kurban Bayrami'na 5 gün kaldi. Kirklareli merkez ve ilçelerde kurbanlik hayvan yetistiren çiftçiler de satislar için büyük kentlerde. Ancak ne var ki her geçen yil daha kötüye giden 'kurbanlik piyasasi' 2008'de küresel mali krizin de etkisiyle tamamen dibe vurdu.
Bunu, Kirklareli'nin Vize ilçesinden Istanbul’a kurbanlik satisina giden üreticilerimizden Fevzi Isler söylüyor.
20 adet büyükbas hayvanini satis için Istanbul’a götüren Isler, piyasanin durgunlugundan dert yaniyor. Birkaç gündür Istanbul’da bulunan Fevzi Isler, 20 hayvanin henüz sadece 4 tanesini satabildigini ifade ediyor.
Geçtigimiz yil ayni dönemde yaklasik 15 büyükbas hayvan sattigini söyleyen Fevzi Isler, "Geçtigimiz yil satislarimiz çok daha iyiydi. Simdi kurbanliklar elimde kalacak diye korkuyorum. Geceleri oturup dua ediyorum, hayirli müsteri istiyorum Allah'tan" diye konusuyor.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol