Küçük insanlar kişileri, Normal insanlar olayları, Büyük insanlar fikirleri tartışırlar

KÜÇÜK İNSANLAR:
O kadar dar bakışlıdırlar ki Hakkın ne olduğunu bilirler ama insandaki kusurları görürler… Baktıkları noktada kusur ararlar ve algıları o kadar dar'dır ki bulduğu noktaya kilitlenirler. Etrafınızda her yerde görebilirsiniz. Bunlar kendi dünyasın bazı konular üzerinde hedef kılmış insanlardır. Sadece dedikodu üretirler, ispiyonculuk ve laf taşımak onların yaptığı işlerdendir.
NORMAL İNSANLAR:
Bu insanlar Hakkı bilirler ve daha da iyi bir şekilde tanımaya çalışırlar, algıları yüksektir.
Olayları görüp o anda sorgulamaya başlarlar. Fıtratları diğer insanlarla aynıdır aslında ama yukarıda bahsettiğimiz olumsuzlukları bu insanlarda göremezsiniz.
BÜYÜK İNSANLAR:
Hakkı bilirler, tanırlar, teslim olurlar. Algıları üst düzeydedir.
Görev bilinciyle fikir üretir tartışır uygulanması aşamasında sorumluluk alırlar.
Kişilerin ve olayların konuşulması üretkenliği sağlamaz. Üretken insanlar fikirleri konuşur. Fikirlerin konuşulduğu, tartışıldığı toplumlar özgür, üretken ve ufku geniş daima mantık çerçevesinde düşünen olurlar. Fikirler insanların aslında hürriyetlerini kullandıklarının en iyi göstergesidir. Özgür bireyler düşünebilen ve düşüncelerini ifade edebilen insanlardır.
Oysa entelektüel bir izlenim yaratma gayretinde olan ve topluma yön vermeyi kendine ilke edinmiş; kapsadıkları köşelerde kimi insanlar hakkındaki dedikodu ve açıklarını bir o kadar yayık bir üslup ile hararetle tartışan insanlar vardır.
Kişiler ve olaylar üstünde konuşup üzerinde konuşulacak figürler oluşturmak kolay iştir. Araştırmaya ve beyin zonklatmaya gerek olmadan elinizdeki hazır veri olan kişi ve olaylar hakkında hemen herkesin söyleyecek sözü vardır. Fakat bu insanları diğer insanlardan ayıran en belirgin özellikleri fikrin içinde fikir üretmeleridir. Doğaçlama onların en güzel şekilde yaptığı işlerden biridir. Ve son olarak Büyük Düşünenler ve Düşüncelerle yaşamınızı sürdürmeniz dileği ile…
Samet ERGİ

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. çok teşekkür ederim

  2. selambasliktaki sozi nerden alinti yaptiginizi yazarmisiniz

  3. HARİKA OLMUŞ AMA DAHA UZUN OLABİLİRDİ B E N C E

  4. Çok güzellllllllllllllllllll!

  5. Samet Bey başımdan geçen bir olayı size anlatarak nasıl bir davranış sergilemem gerektiğini söylemenizi rica ediyorum. Efendim ben çoğu durumlarda sakinliğini koruyan soğukkanlı hatasını anladığında hemen özür dileyen insanların sinirlendiği durumlarda sakinleşip onları telkin eden bir insan davranışı içindeyim. Yakın zamanda 8 aydır sohbet ettiğim dostlarım tarafından yerden yere vuruldum. Onların sorunlarına sakin yaklaştığım zaman hedef ben oluyordum. Telkin ettiğim zaman yaşça benden büyük olan bunu yediremiyordu. Pirinçten taş ayıklar gibi ayıplarımı bir anda ortaya çıkarıp suratıma vurdular. O kadar şaşkındım ki acaba büyü mü yapıldı düşüncesine kapıldım. Öyle ki söylediğim onlarca güzel telkin ve sözü evirip çevirip olumsuz hale getiriyorlardı. Onlara fikirler sundum fakat aynen sizin dediğiniz gibi saçma sapan bir olaya takılıp bir anda kanlı bıçaklı düşman oldular ve telkin edilmeyi reddettiler. Sonradan anladım ki aralarında gıybet yapa yapa yaşça küçük olan büyük olana yalan ispiyonculuk yaparak ve dolduruşa getirerek kin ve nefrette yükselmişlerdi. Düşünsenize; sevimli sıcak bir ortam fakat insanlar azarlanıyor sürekli birilerinin dedikoduları yapılıyor pireler deve haline gelip atom tanesi sorunlar atom bombası haline getiriliyor üstelik bunu yapanlar ortamdaki herkesin buna katılmasını istiyor. Buna ben hiçbir zaman katılmadım. Affedici olunması yönünde yapılan telkinlere "sen onların tarafında mısın?" gibi sözler sarf ediliyor. Ne kadar sakince ve yumuşak bir şekilde anlatsam da sürekli bir şeylerle suçlanıyordum. Kin ve nefret sanki tüm duyu organlarını ele geçirmişti. İşin ilginç yanı bana yapılan suçlamaların aynısını karşı taraf bana defalarca yapmıştı bunu söylediğimde ise tahmin edeceğiniz gibi "onla bu bir değil" cümlesiyle karşılaştım:) Bu 'küçük insan' tavırlarının sebebinin eğitimsizlik ve televizyonda izlenen diziler olduğunu düşünüyorum.

  6. Beliğ bir sözü oldukça faydalı bir şekilde şerh etmişsiniz. Sağolun varolun. Esma Hanima katılıyorum daha uzun olabilirdi/ olmalıydı. Düşünür Bey/Hanım canınızı sıkmayın boş verin o tipleri. Zamanınıza ve enerjinize değmezler. Kurtulma fırsatı olarak değerlendirip onlardan kurtulun.

  7. Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları aralarına şeker serperek kat kat dizin. 2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Arada çatalla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınır üzerine tahin gezdirilip dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir. Dilerseniz kabakların üzerine kendi şerbetini ağdalaştırıp da gezdirebilirsiniz. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirmelisiniz. Aynı şekilde kabak tatlınızı fırında pişirerek de çok hoş bir tat elde edebilirsiniz. Kabak tatlısı tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun.

  8. Aradım hiç bir şey bulamıyorum Bence sözde bulamayacaksiniz

  9. gayet güzel komposizyon ödevim vardı çok yardımcı oldu sağolun