Koruma Kurulu yine umut dağıttı

Kırklareli Koruma Kurulu toplantısı Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz’un başkanlığında Aras Alabalık Tesislerinde gerçekleşti. Şubat ayında gerçekleşen toplantıda alınan kararların uygulandığını belirten raporu okuyan Denetimli Serbestlik İl Müdürü Mustafa Güday, hükümlüleri hayata kolay adapte ettiklerini belirtti.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Koruma Kurulu Toplantısı dün Aras Alabalık Tesislerinde gerçekleştirildi.
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz’un başkanlığında yapılan toplantıda Koruma Kurulunun Çalışma ve Usul ve Esasları hakkında kurul üyelerine bilgiler verildi. Toplantının açılış konuşmasına yapan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz; “Koruma Kurulu attığı adımlar ve yaptığı çalışmalar ile örnek olmaktadır.

Bizler, daha çok çalışıp, daha güzel işlere imza atacağız. Hükümlülere yönelik bu tür çalışmalarımız devam edecek. Her zaman şunu söylüyorum. Affedilmek istiyorsak, önce affedeceğiz. Bağışlanmak istiyorsak, önce bağışlayacağız. Saygı görmek istiyorsak, önce saygı göstereceğiz. Sevilmek istiyorsak, önce seveceğiz. Kısacası sürekli empati yapacağız. Bunlarla birlikte güzel işlere imza atmaya görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Pazar günü yapılacak olan Kırklarelispor maçına 400’e yakın hükümlü ile Kırklarelispor’u destekleyeceğiz” dedi. Konuşmasının ardından Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü’nün hazırladığı rapor okunarak üyeler bilgilendirildi. Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday’ın okuduğu raporda; “28.02.2017 Tarihli Koruma Kurulu Toplantısında Alınan Kararlar Doğrultusunda;
1-Evi yanan yükümlü N.G, alınan karar doğrultusunda Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Kırklareli Kızılay Şube Başkanlığına yönlendirilmiştir. Kırklareli Belediye Başkanlığı belirlenecek iş planı doğrultusunda yükümlünün yanan evinin bakım-onarım, tadilat işlemlerine başlanacağını bildirmiş olup; ardından Kırklareli Kızılay Şube Başkanlığı ve Kırklareli Belediye Başkanlığı iş birliğinde yükümlünün talep ettiği ev eşyalarının karşılanmasına başlanacaktır.
2-Boyacılık yapmak için boya sandığı talebi olan yükümlü H.E alınan karar doğrultusunda Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası' na yönlendirilmiştir. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yükümlü hakkında yardım kararı alınmış olup; internet üzerinden boya sandığının alınması süreci devam etmektedir.
3-Poğaça, börek, simit vb. satışı için yapabilmek için seyyar araba temin edilmesine dair yardım talebi olan yükümlü S.C, alınan karar doğrultusunda sosyal araştırma raporu düzenlenerek Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı' na yönlendirilmiştir. Yükümlünün hali hazırda TYP kapsamında çalışmasından dolayı talebi reddedilmiştir.
4-Ev yapımına dair yardım talebi olan yükümlü S.S, alınan karar doğrultusunda sosyal araştırma raporu düzenlenerek Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı' na yönlendirilmiştir. Yükümlü Pehlivanköy' de ikamet etmesinden dolayı Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Pehlivanköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı' na yönlendirilmiş olup; süreç devam etmektedir.
5-Eşinin ameliyat masraflarına dair yardım talebi olan yükümlü N.H. alınan karar doğrultusunda sosyal araştırma raporu düzenlenerek Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı' na yönlendirilmiştir. 31.03.2017 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda belge eksikliğinden dolayı red kararı verilmiştir. 6-Gıda yardımı talebi olan yükümlüler hakkında alınan karar doğrultusunda Kırklareli Kızılay Şube Başkanlığı tarafından yardımlar sağlanmıştır.
7-Giyim yardım talebi olan yükümlüler hakkında alınan karar doğrultusunda yükümlülerin ihtiyaçları belirlenmiş olup; Kırklareli Kızılay Şube Başkanlığı tarafından tedarik süreci devam etmektedir.
8-Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tahliye olan E. B, M. A, D. Ç hakkında alınan karar doğrultusunda sosyal araştırma raporu düzenlenmiş olup. 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında;
a)E.B hakkında eğitim tedbiri ile danışmanlık tedbiri,
b)M.A. hakkında danışmanlık tedbiri, eğitim tedbiri ve sağlık tedbiri,
c)D. Ç hakkında danışmanlık tedbiri, eğitim tedbiri ve sağlık tedbiri,
ohmk Özere koruyucu ve destekleyici tedbirlerin alınması için dosya hazırlanarak Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmiştir” ifadeleri yer aldı. Koruma Kurulu toplantısına; Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Güday, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Kahraman, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenay Yener, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Aksoy, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Mehmet Temiz, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Muammer Seyitoğlu, , İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Ortan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muhsin Özer, , Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Salim Aras, Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Gür katılım gösterdi. Aras Restaurant Alabalık Tesisinde gerçekleşen toplantının ardından kurul, hükümlüler ile birlikte Dupnisa Mağrasına gezi gerçekleştirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol