Kitap Kardeşleri Çanakkale'de

Kırklareli Valiliği himayesinde, Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından, Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliği ile ha yata geçirilen "okumayı sevdirme ve kitap kardeşliği projesi" kapsamında düzenlenen "Çanakkale Zaferi" konulu Mart 2013 dönemini kapsayan 1'nci okuma dönemi ödül töreni dün Kırklareli Spor Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerini bulmuştu.

Türkiye genelinde ses getiren "okumayı sevdirme ve kitap kardeşliği projesi" kapsamında ödüllerden biri olan Mart ayında ki  "Ölçme-değerlendirme sınavındaki başarı sırasına göre: İlk 75 kişiye Çanakkale gezisi ödülü Cumartesi günü hak eden öğrenciler ile buluştu.

Kırklareli vilayet meydanından Cumartesi günü saat 05,45'te hareket eden kafile Çanakkale'ye doğru hareket etti. Çanakkale zaferinin yaşandığı zamanlardan kalma günleri o kutsal topraklarda hatırlama fırsatı bulan öğrenci, dernek çalışanları ve öğretmenler aynı gün saat 22,00 gibi Kırklareli'ne döndü.
Cumartesi günü saat 05,45'te öğrencileri büyük zaferin yaşandığı o topraklara uğurlamak için orada Bulunan Vali Yardımcısı ve aynı zamanda derneğin başkanı Tacettin Özeren eğitim adına çok anlamlı bir adım attıklarını belirterek şunları söyledi; " dernek olarak devamlı insanın ön planda olduğu projelere imza atmak için uğraşıyoruz. Bir yılı aşkın süredir Türkiye Genelinde örnek teşkil edecek projeler ile faaliyetteyiz. Çocuklarımıza okumayı sevdirmek için başlattığımız "okumayı sevdirme ve kitap kardeşliği projesi" ile mart ayında dereceye giren ilk 85 öğrencimizi bu proje kapsamında okudukları "Çanakkale destanı" isimli kitabı daha iyi anlamaları için Çanakkale'ye yolcu ediyoruz. Nisan ayı etkinliği sonunda yine gezilerimiz olacak.
Mart ayı etkinliği kapsamında düzenlenen bu geziye katılamıyorum.  inşallah nisan ayı etkinliği kapsamında gidilecek olan bursa iline birlikte gitmeyi düşünüyoruz."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol