Agustos ayinda adeta kavrulan Kirklareli, zaman zaman kis günlerini ariyor. Oysa kis günleri o kadarda uzak degil. 1 hafta sonra Eylül ayi ile birlikte sonbahar aylari basliyor. Serinleyen havalar her ne kadar bugün için çekici görünse de kisin habercisi Eylül en temel sorunlarimizdan birini de akillara getiriyor; Isinma!
Isinma denildiginde Kirklareli'nde dogalgaz ve altyapisi en çok tartisilan konulardan birisi. Yapilan çalismalar nedeniyle yollari iyiden iyiye bozulan Kirklareli, Eylül ayina hem asfaltlanmaya baslanan yollari ile kavusacak hem de yeterli dogalgaz altyapisi ile girmis olacak. GAZDAÅz Kirklareli Isletme Müdürü Halil Ay'da kentin su an için yeterli dogalgaz altyapisina sahip oldugunu belirterek 13 bin abonenin dogalgaz kullanabilecek durumda oldugunu söyledi.
Åzu an için sicaklar bunaltsa da kis geliyor. 1 hafta sonra sonbaharin baslangici Eylül ayina girmis olacagiz. Eylül ayi ile birlikte kisa hazirlik süreci hizlanacak. Aileler yine isinma ile ilgili sorunlarini çözmek için çalisacak. Halen dogalgaza geçmemis olanlar kisin sogugunu evlerinde hissetmemek için tesisat, abonelik gibi islemlerinin pesine düsecek. Bir yandan bu hazirlik devam ederken bir yandan da dogalgaz ile ilgili her sene yasanan tartismalar zaman zaman yine kentin tartistigi konular arasina girecek!
Ancak gerek Kirklareli Belediyesi gerekse GAZDAÅz, bu tartismalarin sanildigi gibi olmayacagi yönünde sinyaller veriyor. Belediye Eylül ayinda delik desik olan yollarin asfaltlanarak kentin büyük oranda asfalt sorunun çözecegini sik sik dile getiriyor. Hatta Baskan Cavit Çaglayan'in asfaltlama için söyledigi "Eylül'de yepyeni bir Kirklareli" slogani Bayram öncesi tatil nedeniyle sekteye ugrasa da Bayram sonrasi gerçeklesme yolunda devam ediyor. Dogalgaz altyapi çalismalari nedeniyle bozulan yollar düzeltilerek asfaltlaniyor.
Çaglayan'in asfalt konusunda sikintinin azalacagi yönündeki sözlerini GAZDAÅz'ta dogalgaz için gerekli altyapiya su an için sahip olundugunu belirterek bir bakima destek veriyor.
Kirklareli'deki dogalgaz altyapisi ve yapilan çalismalara iliskin bilgi veren GAZDAÅz Kirklareli Isletme Müdürü Halil Ay, bugüne kadar Kirklareli'nde, 19 milyon 183 bin TL'lik yatirim yaparak, hedefledikleri altyapi çalismalarini yüzde 86 oraninda tamamladiklarini söyledi. Kirklareli'de gerçeklestirilen altyapi çalismalari ile 217 bin metre polietilen ve 12 bin metre çelik boru hatti dösendigini belirten Ay, su anda 13 bin abonenin dogalgaz kullanabilecek durumda oldugunu ancak 2012 sonu hedeflerinin 18 bin oldugunu kaydetti.
Ay, yaptigi açiklamada, "GAZDAÅz olarak Kirklareli'nde çevreci, ekonomik ve verimli bir yakit olan dogal gazin yayginlasmasi için abonelik faaliyetlerimizi yogun bir sekilde sürdürüyoruz. Bugüne kadar Kirklareli'nde, 19.183.000 TL'lik yatirim yaparak, hedefledigimiz altyapi çalismalarini % 86 oraninda tamamladik. Kirklareli'ndeki çalismalarimizda toplam 217.000 metre polietilen ve 12.000 metre çelik boru hatti imal ettik.
Kentimizde mevcut abone sayisi 6.500 BBS'e (Bagimsiz Birim Sayisi) ulasti. Yilsonuna kadar dogal gaz kullanan konutlarin sayisinin 8.000 BBS'e çikmasini bekliyoruz. Kentimizde suan gerekli altyapiya sahip olup, dogalgaz kullanabilecek abone sayisi 13.000. Biz bu sayiyi 2012 yili sonuna kadar 18.000'e yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi. GAZDAÅz Müdürü Ay'in verdigi yanitlarla Belediye Baskani Çaglayan'in sözlerini karsilastirinca yilin kalan döneminde gerek dogalgaz ve altyapisi gerekse bozulan yollar konusunda sikinti yasanmayacak gibi görünüyor. Evdeki hesapla çarsiya uyacak mi? Bunu ise bekleyip görecegiz.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol