Atatürk İlköğretim Okulu spor Kulübü 2012-2013 Kış spor okulları çalışmalarına 6 Ekim 2012 gününü başlayacak ve 2 Haziran 2013 gününe kadar devam edileceğini açıkladı. Spor kulübü olarak birçok dalda eğitim verecek ve başlıca branşlar şunlar: Voleybol-Basketbol-Halk Oyunları-Tenis-Masa tenisi-Futbol ve Satranç.
Ayrıca bu sene faaliyetlerini ve amaçlarını bir Spor Kulübü olarak şöyle açıkladılar:
* Spor Okullarının amacı, mümkün olduğu kadar çok sayıda öğrenciye spor yapma olanağı sağlamak ve öğrencileri takım kadrolarına hazırlamaktır.
* Biz, kurumumuzu yani spor kulübümüzü okulumuzun önemli bir parçası olarak görüyoruz. Eğitim kurumlarında, verilecek eğitimin içeriği ve düzeyi bir sınıf sistemi ile tanımlanmıştır; sınıf geçme ölçütleri bellidir, belirli bir sınıfı tamamlayan öğrenci mezun olur. Spor Kulübü'nde de aynı anlayış ve prensip çerçevesinde, spor okulları, sınıflan ve sınıf geçme sistemi vardır.
oEğitimimiz, yalnızca belirli bir spor branşını hedef alan teknik eğitim değil, öğrencilerin fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini kapsayan çok yönlü bir eğitimdir. Çalışma prensipleri saptanırken ve çalışma programları hazırlanırken, çocuk gelişimi ve eğitimi uzmanlarından destek alınmıştır.
* Gelişim dönemindeki öğrenciler üzerinde sporun rolü, yalnızca fiziksel çalışma ve gelişim ağırlıklı değildir. Öğrenciler spor yaparak sosyal bir çevre içinde kendilerini tanımak, bir ekibe katılmak, ekip üyesi olarak mücadele etmek, paylaşmak, öz çalışma disiplinini kazanmak fırsatını bulurlar.
* Öğrencilerin bu çalışma ortamı içinde başarısını değerlendirirken, öğrencinin çalışmalara devamı ve katılımı, çalışma disiplini, kendini geliştirme arzusu ve grup içinde kendini ne kadar geliştirebildiği önemlidir.
* Spor Okullarına devam eden sporcuların, sosyal, fiziksel ve teknik gelişimleri sürekli olarak izlenir, 3 aylık dönemlerde velilere ilgili raporlar ve bilgiler aktarılır. Belirli aralıklarla yapılan düzey belirleme testlerinin sonuçlarına bağlı olarak sporcular bir ileri düzeyde çalışan gruba katılabilir veya kendi gruplarında çalışmalarını sürdürebilirler.
* Spor Okullarında belirlenen çalışma süresini tamamlayan ve beklenen düzeye ulaşmış olan öğrenciler, yaşlarına uygun olarak lig takımlarında yer almaya hak kazanırlar.
oSPOR OKULLARIMIZ 2007-2001 DOĞUMLU TÜM HERKESE AÇIKTIR
SPOR OKULU Başlangıç Düzeyi:
Hareket becerilerinin ve temel teknik becerilerin öğrenimine giriş düzeyidir. Yaklaşık 4 ay süren bu düzeyde öğrencilere;
- koşu, esneklik, çeviklik, atma-tutma-fırlatma, denge, koordinasyon hareket eğitimi ve oyun becerileri
- spor branşının temel teknikleri
- antrenman saatlerine uyum, antrenman disiplini gibi temel sporcu davranıştan kazandırılır.
Gelişme Düzeyi:
Teknik gelişme ve müsabakaya yönelik gelişme şeklinde 2 alt düzeyden oluşur. Her biri yaklaşık altı ay süren bu düzeylerde öğrencilere;
-oyunlar ve özel alıştırmalar ile motorik hareketlerde yoğun gelişme
- spor branşının temel teknikleri
- sayılı oyunlar, takım oyunları, müsabakaya yönelik gelişme
- beslenme alışkanlığı, günlük yaşam düzeni gibi temel sporcu alışkanlıkları ve davranışları kazandırılır.
Müsabaka Hazırlık Düzeyi:
Teknik beceriler, hareket becerileri ve müsabaka becerilerinin birleştirilmesi hedeflenir. Yaklaşık dört ay süren bu düzeyde öğrencilere;
* spor branşı tekniklerinde ilerleme
ospor branşı ileri tekniklere geçiş
* ilgili spor müsabakalarına hazırlık
* beslenme alışkanlığı, hayat düzeni gibi temel sporcu alışkanlıkları ve davranışlarında kat edilen yolun aile ile işbirliği içinde denetimi ve olumlu davranışların artırılması konularında çalışmalar yaptırılır.
Her öğrenci çalışmalara başlangıç düzeyi ile başlar, fiziksel ve teknik özelliklerine bağlı olarak grubu öngörülen süreden daha kısa sürede tamamlayabilir.
Hareket eğitimi ve oyun okulu
Gelecekte seçecekleri spor branşı ne olursa olsun 6-8 yaşlarındaki kız ve erkek öğrencilerin spora hazırlanması amacıyla oluşturuldu. Çalışma programları belirlenirken aşağıdaki konular hedef olarak belirlendi:
* Çocukların içinde bulundukları gelişim süreçlerinin çok yönlü desteklenmesi
* Çocukların ileride yapacakları spor branşı veya branşlarının alt yapılarının hazırlanması
* Hareket Eğitimi ve oyun eğitimi ile çocukların erken branşlaşmalardan, yoğun ve tek yönlü yüklenmelerden uzak tutulması
Atletizm, futbol, voleybol, basketbol ve tenis gibi koşma, atlama, atma ve yön değiştirmeye dayalı benzeri sporlar için gerekli olan motor becerilerin gelişmesine yönelik hazırlanan antrenmanlar, minik yaştaki sporcu adaylarının antrenman disiplini ile tanışırken aynı zamanda keyifli zaman geçirmesini de amaçlıyor. Bu yaş grubu için en uygun öğrenme ve öğretme biçiminin "oyun" olduğundan yola çıkarak oyunlarla süslenmiş, oyunlara dönüştürülmüş antrenman programları miniklerin mutluluk, sevinç ve başarı duyguları ile birlikte özgüvenlerinin gelişimini de hedefliyor.
Programın ana başlıkları şunlardır:
* Denge "Koordinasyon, sürat, kuvvet, dayanıklılık, esneklik gibi motorik özelliklerin geliştirilmesi
* Düzgün duruş alışkanlıklarının kazandırılması
* Spor yapma alışkanlığının kazandırılması
* Dikkat toplama, problem çözme, yaratıcılık ve hayal gücünü kullanma gibi bilişsel yeteneklerin geliştirilmesi
* Arkadaşlarına ve oyun kurallarına saygılı olmak, yenilgiyi ve başarıyı kabullenmek, hoşgörülü olmak, işbirliğini geliştirmek gibi duyuşsal özelliklerin geliştirilmesi.
Spor okuluna kayı olmak isteyen öğrenciler Spor kulübü yöneticisi İhsan Erdoğan'a veyahut Atatürk İ.Ö.O başvurmaları gerekiyor.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol