Kırklarelispor'un rakiplerini tanıyalım (7) İnegölspor/ Bordo Dinozorlar

2013-2014 Sezonu Spor Toto 2. ligde ilimizi temsil edecek olan Kırklarelispor, çekilen kuralar sonucunda Beyaz Grupta yer aldı.
Bizde Gazetemizce 18 takımdan oluşan Beyaz Grupta yer alan diğer 17 takımı mercek altına aldık. Bugün Kırklarelispor'un mücadele edeceği takımlardan olan Bir sezonda Türkiye Milli Futbol Takımı'na 3 Futbolcu veren İlk ve Tek İlçe Takımı olma unvanını alan İnegölspor Kulübünü     tanıyacağız;
Kulübün tarihçesi
İnegölspor Kulübü; İnegöl'de, 1954'te kurulmuştur. 1923'te İdmanyurdu Spor Kulübü, 1947'de Demir Spor Kulübü ve 1954'te İnegöl Spor Kulübü'nün 1984 yılında birleşmesi ile profesyonelliğe geçmiştir. Kulübün amblemindeki 3 yıldız, kurucu takımları ve onların renklerini temsil etmektedir. İnegölspor'un renkleri Bordo-Beyaz'dır. Toplam 29 senedir aralıksız profesyonel liglerde bulunmaktadır. 1968'den bu yana iç saha maçlarını İnegöl Şehir Stadyumu'nda oynamaktadır.
İlk Kulüp Başkanı Hasan Bilge olmuştur. Aynı yıl 3. Profesyonel Lige dahil edilen İnegölspor büyük başarıya imza atarak profesyonel olduğu ilk yılda Şampiyon olmuş ve 2. Profesyonel Futbol Ligi'ne yükselmiştir. İki kez Birinci Lig'e yükselme maçlarında final oynayıp kaybetmiştir. Ön önemli dönemi ise 1987-88 sezonunda Süper Lig'i son maçta 1 puanla kaybetmesidir. Bu sezondan sonra 3 yıl üst üste Play-Off oynamıştır. Bir sezonda Türkiye Milli Futbol Takımı'na 3 Futbolcu veren İlk ve Tek İlçe Takımı olma unvanını almıştır. Yaşanan mali krizlerin ardından uzun müddet 1. Lig'de oynadıktan sonra 2. Lig'e ordanda 3. Lig'e düşmüştür.
2000-2001 Sezonu'nda Şampiyon olarak tekrar 2. Lig'e yükselmiştir. 2004-05 sezonunda 2. ve yükselme grubunda ise son maçta 1. Lig'i kaybetmiştir. 2006-2007 sezonunda tekrar yükselme grubuna kalma fırsatını son maçta kaybetmiştir.
2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında Eskişehirspor, Kasımpaşaspor, Bucaspor, Türkiye Kupası'nda Sivasspor, Bursaspor, Kocaelispor, Hacettepe, Elazığspor, Beşiktaş JK, gibi üst liglerde mücadele eden birçok takımı yenme başarısını göstermiştir. Yönetim değişikliğine giden İnegölspor 'da takım eski günlerini yaşayamadığı ve mali kriz geçirdiği için 2007-2008 sezonu sonucunda 3. Lig'e düşmüştür.
2011-2012 sezonunda tekrar 2. Lig'e Türkiye 3. Lig'in de en iyi dönem geçiren ve en az gol yiyen takım unvanı ile yükselmiştir.
2012-2013 Sezonuda İnegölspor 2. Lig Beyaz Grupta yer alacak.
Altyapı
İnegölspor Altyapısı ise Türkiye'nin en iyi 25 Altyapı takımı arasında gösterilmektedir. Uzun yıllardır katıldıkları turnuvalar, şampiyonalarda yapmış oldukları başarılarla önemli bir yer edinmiştir. Türkiye futboluna futbolcu ticareti yapan bir kulüp olarak gösterilen İnegölspor Altyapısı'nın şuan da birçok sporcusu Süper Lig, 1.Lig'lerde top oynamış ve hala oynayanlar bulunmaktadır. 1954'ten bu döneme yaklaşık 100'ün üzerinde profesyonel sporcu yetiştirmiştir. Menajerler ve kulüpler için genç yetenek bulma yeri olarak adlandırılan İnegölspor Altyapısında Kültür, medeniyet ve kişilik eğitimi de verilmektedir.
Stadyum
1968 yılında İlçe Spor Tesisi olarak kurulmuştur. İlçe Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan stadyumun kullanımı 2008 yılında 1 TL'lik sembolik bir bedelle İnegöl Belediyesi'ne devredilmiştir.
1985 yılında kapalı tribünü, 1993'te çatısı, 2007'de diğer bir kapalı numaralı tribünü yapılmıştır. 1995 yılında ise stadyumun sulanması ve fazla suyun dışarı atılmasıyla alakalı drenaj sistemi kurulmuştur. 1995 yılında yapılmış drenaj sistemi bugüne kadar kullanılmıştır.
300 Bin TL para ile 2012-2013 sezonu için yenilenen İnegöl Şehir Stadyumu 'nun saha zemini, İnegöl Belediyesi tarafından, Galatasaray Türk Telekom Arena Stadyumu'nun çim zemini ile aynı özelliklerle yapılmıştır.
Avrupa stadlarına uygun şekilde yenilenen Stadyum sahası Türkiye Futbol Kulüplerinin çoğunda olmayan özelliği ve yeniliği taşımaktadır.
Ayrıca 41 noktaya yerleştirilen, hidrolik ve sensörle çalışan rotor başlıklı spring sulama sistemi ile farklı bir drenaj modeli uygulanmıştır.
Stadyumun son haline göre 4.500 kişilik koltuklu numaralı tribünü vardır. Stadyum kapasite ise 8.000 kişi civarındadır.
Takımın şuan ki Başkanı İlhan Korkmaz, Teknik Direktörü Mehmet Bulut'tur.
Takım kadrosu
İnegölspor'un kadrosunda şu isimler yer alıyor; "KL Sofu Bayral, DF Serhat Kalkavan, DF Alişan Ural, DF Mustafa Vargel, DF Ömer Faruk Çelimli, OS Deniz Durmuş, OS Okan Ünal, OS Oğuz Kocabal, FV Mümin Aysever, FV Raif Demir, OS Berkay Günay, KL Doğan Özcan, DF    Kemal Hastürk."
Takımın gol yükünü onlar çekiyor

Geçtiğimiz yıl ligin en fazla gol atan takımı olan ve Ligi Balıkesirspor'un ardında 2'nci sırada tamamlayan İnegölspor'un gol yolları oldukça etkili. Öyle ki takımın forveti Raif Demir takımı adına kaydettiği 13 golle gol krallığı listesinde kendine 2. sırada yer buldu.
Yine Mümin Aysever'de 11 gol atarak önemli bir başarı elde etti. Bu oyunculara Oğuz     
Kocabal 6 gol, Eray Açıkgöz 4 golle destek verdi.
Özetle

 İnegöl'de, 1954'te kurulan futbol kulübü, 29 yıldır aralıksız olarak profesyonel liglerde mücadele ediyor.
2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında Eskişehirspor, Kasımpaşaspor, Bucaspor, Türkiye Kupası'nda Sivasspor, Bursaspor, Kocaelispor, Hacettepe, Elazığspor, Beşiktaş JK, gibi üst liglerde mücadele eden birçok takımı yenme başarısını gösteren kulüp, inişli çıkışlı bir grafik sergilese de 2011-2012 sezonunda tekrar 2. Lig'e Türkiye 3. Lig'in de en iyi dönem geçiren ve en az gol yiyen takım unvanı ile yükseldi.
Gol yollarında oldukça etkili alan İnegölspor, Türkiye'nin en iyi 25 Altyapı takımı arasında gösterilmektedir. Bu yüzden alt yapılardan birçok futbolcuyu kazandırıyor.
Maçlarını 8 bin kişi kapasiteli İnegöl şehir stadyumunda oynayan Kulübün Resmi Olarak, İrriducibili, Efsane Maraton, Hooligans Crew isimleri altında ateşli 3 ana Taraftar Grubu bulunuyor.
Kaynaklar;http://tr.wikipedia.org. //www.facebook.com/inegolspor. TFF.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Takımları tanıtırken kadroların güncelliğini de ön planda tutmanız gerek. Mümin Raif takımdan ayrıldı.