Belediye Meclisi, Mayis ayi toplantisinda Kirklarelispor’un sampiyon olmasi ya da 2. lige çikmasi durumunda 50 bin TL ödül verilmesini kararlastirdi.
Kirklareli Belediye Meclisi Mayis ayi toplantisi Sali günü saat 15:00’da gerçeklestirildi. 10 maddeden olusan gündemde ilave gündem maddelerinin eklenmesinin ardindan ilk sirada 2010 yili bütçe gelir-gider kesin hesabi ve 2010 yili tasinir kesin hesabinin görüsülmesi yer aldi. Madde Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Cumhuriyet Mahallesi 200 konutlar mevkiinde bulunan A. Nazmi Üstündag Spor Tesisleri içindeki kapali hali saha ve müstemilatinin yeniden Belediye Spor Kulübü’ne tahsis edilmesi ile ilgili konunun görüsülmesi ikinci maddeydi. Yapilan degerlendirmelerin ardindan tahsisin yapilmasi kabul edildi.
Esnaf ve Sanatkarlari Odalari Birligi Egitim ve Kültür Salonu’nun Içkili Yer Bölgesi’ne alinma talebine, Imar ve Çesilti Isler Komisyon raporunun olumsuz yönde karar verdigi okundu. Karar kabul edildi. Kaldirim isgalleri ile ilgili konu gündemin en çarpici konusu oldu. Üye Fahrettin Üstündag söz alarak; “Bana göre meclisin böyle bir karar almasina gerek yok. Zaten isgal konusuna müdahale yetkisi zabitanin görevleri içerisinde yok mu? Bence sikinti zabitanin yaptirimi tam uygulamamasindan kaynaklaniyor” diye konustu.
Kaldirimlarin gerçek sahibi yayalardir
Üye Tülay Tunçay Peker de konuya yönelik su ifadeleri kullandi: “Kaldirim isgalleri ile ilgili yasal düzenlemelerde herhangi bir bosluk yoktur. Kabahatler Kanunu, Zabita Kanunu ve yönetmelik açiktir. Ancak bu konuda zafiyet yasa koyucu da degil, uygulayicidadir. Zabita Müdürlügü gereken islemleri yapiyor olsa, bu yönde sikayetler olmazdi. Konunun meclise gelip zaten var olan bir seyin bir de meclisten alinmaya çalisilmasi sahsima çok iyi niyetli gelmemistir. Varolan kanunu uygulamayan, meclis kararini hangi gerekçe ile uygulayacaktir. Kaldirimlarin gerçek sahibi yayalardir.”
Kent olmanin en büyük göstergesi
Oldukça gergin geçen görüsmeler esnasinda söz alan Ünal Baskur ise; kent olmanin en büyük göstergelerinden birisinin kaldirimlari yayalara birakmak oldugunu vurgulayarak, “Biz bir anlamda marketlerden baslayarak bu isi belli bir noktaya getirmek zorundayiz” dedi. Madde, marketlerin kaldirimlari isgal etmesinin yasaklanmasi karari ile kabul edildi.
Vatandaslar tarafindan meclise yapilan müracaatlardan Ahmet Gökhan Sariçam’in Karacaibrahim Mahallesi, kadastro 538 ada 2 parsel no’lu tasinmazin bulundugu alanda, E 1.30 olmak üzere yapilasma nizaminin degistirilerek, “Özel Saglik Alani” olarak Plan tadilati yapilmasi talebi’nin komisyonda kalmasina ve bir dahaki toplantida görüsülmesine karar verildi.
Kapali Pazar Yeri konusunda olumlu gelismeler
Ilave gündem maddelerinde Kirklarelispor’a sampiyon olmasi ya da 2. lige çikmasi durumunda 50 bin TL ödül verilmesi konusu görüsüldü ve kabul edildi. Bunun yanisira atik su projesi çerçevesinde Çevre Bakanligi’ndan hibe alinmasi için Baskan ve encümene yetki verilmesi kararlastirildi. Bunun yanisira Baskan Çaglayan Kapali Pazar Yeri konusunda Türkiye Sebzeciler-Meyveciler ve Seyyar Pazarcilar Federasyonu Genel Baskani Mehmet Çakman’in geçtigimiz günlerde Kirklareli’nde oldugunu ifade ederek, Kapali Pazar yeri konusunda iyi gelismeler olacagini açikladi. Çakman’in alisveris merkezi konseptinde Kapali Pazar Yeri yapimi yönünde çalismalari oldugunu anlatan Çaglayan, bu konuda federasyona 9 yilligina tahsis gerçeklesmesi gerektigini söyledi. Bu karar da kabul edildi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol