Türkiye Taekwondo federasyonu 2015 faaliyet programında yer alan ve 29 Temmuz - 02 Ağustos 2015 tarihlerinde yapılan Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'na katılan ilimiz taekwondocuları, şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı. İkinci günde 36 Kg Hasan Arık'ın ardından son günde 27 Kg Minik Bayan Sporcusu Nureda Kıymet Usta yaptığı bütün maçları kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu
Her geçen gün taekwondo anlamında biraz daha parlayan ilimiz Kırklareli, bir şampiyonaya daha damga vurmayı başardı. Türkiye Minikler Taekwondo Şampiyonası'nda farkını ortaya koyan Kırklarelili sporculardan Nureda Kıymet Usta ve Hasan Arık Türkiye Şampiyonu oldu.
İlimizi temsilen şampiyonaya katılan Yaşar Cihangir yönetimindeki Kırklareli Spor Kulübü sporcuları yaptıkları güzel maçlarla dikkatleri üzerlerine çektiler ve ilerisi için birer umut olduklarını gösterdiler. Şampiyonada ayrıca babasının işi gereği Rize'ye tayinleri çıkıp Rize adına maça katılan Kırklareli'nin eski sporcularından Miray Aktağ Türkiye Üçüncüsü Olmayı başardı.
Turnuvanın ardından bir açıklama yapan Kırklareli Spor Kulübü Taekwondo Antrenörü Yaşar Cihangir, emeklerinin karşılığını almaktan dolayı çok gururlandırdığını dile getirdi. Cihangir, bu haklı gururu Kırklarelililerin de yaşaması gerektiğini belirterek, "Türk Taekwondosuna ve ilime hizmet etmenin huzuru içerisindeyim.
Çanakkale'de 2 bin 200 sporcunun katılımı ile yapılan turnuvada iki Şampiyon daha çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sporcum Hasan Arık ve Nureda Kıymet Usta yaptıkları bütün maçları kazanarak şampiyon oldular. Kendilerini kutluyorum. Çocuklarını destekleyerek hep yanında olduklarını hissettiren ailesini de kutluyorum" dedi.
"Emeklerimizin karşılığını aldığımıza inanıyorum"
Bugüne kadar elde ettikleri başarıların en önemli kriterlerinden bir tanesinin düzenli ve disiplinli çalışma olduğunun altını çizen Cihangir; "Çalışmalarımızı yaz boyu günde çift antrenman yaparak sürdürdük.
Zorlu bir süreçten geçtik ama zoru başardık. Mutluyuz. Yaz boyunca herkesin tatil yaptığı bu dönemde sabah akşam durmadan çalışmalarımızı sürdürdük. Bıktığımız usandığımız zamanlar oldu. Çocuklarımızı maçlara konsantre etme konusunda sıkıntılarımız oldu.
Bu aşamada bana yardımcı olan sporcu velilerimi kutluyorum.
Bizler şu anda şampiyonada elde ettiğimiz başarının mutluluğu içerisindeyiz. Ama benim için artık o maç geride kaldı. Önümüzde 09 -13 Ağustos 2015 tarihinde Trabzon'da yapılacak olan Gençler Türkiye Şampiyonası var.
Burada da elimizden geleni yapacağız. Başarılı olmak için var gücümüzle çalışacağız. Bugüne kadar elde ettiğimiz başarıları tekrar edebilmemizin en önemli sebebi de budur. Bir şampiyona veya turnuvayı bittiği andan itibaren geride bırakarak, aynı istikrar ve tempo ile bir başka turnuvaya hazırlanmaktır. İnşallah önümüzdeki süreçte de birkaç katılacağımız tüm organizasyonlarda farkımızı göstereceğiz."
"Üst üste yeni maçı kazanarak şampiyon oldu"
"Bu saydığım başarılarda sporcularımın ve benim alın terim, ailelerinde emekleri var. Bu başarılar kolay kazanılmıyor. Çektiğimiz sıkıntılar, zorluklar kazandığımız madalyaları daha değerli kılıyor. Minik sporcum Nureda Kıymet Usta, daha yeni ve tecrübesiz olmasına rağmen aynı günde yaptığı yedi maçı kazanarak şampiyon oldu. Ona bu şampiyonluğu azmi, hırsı ve inancı kazandırdı. Yaptığımız programı harfiyen uygulayarak belli bir disiplin içerisinde çalışarak şampiyon oldu. Bu zorlu süreçte çocuklarının çektiği zorluklara onlarında katılarak çocuklarına destek olmaları ve o anı yaşamaları başarıyı getiren en önemli etkendir. Zaman zaman kızdığımız, üzüldüğümüz, kırıldığımız anlar oldu. İşte o anlar sporcularımızın hayatlarına yön verdiği anlardır. Bunlar tamamen çocuklarımızı şampiyonaya konsatre etme çabalarıdır. bu çabaları doğru anlayarak bizi destekleyen ve yanımda duran sporcu velilerimi kutluyorum. Tek amacımız çocuklarımızı geleceğe ve hayata hazırlayarak ülkemize hayırlı bir nesil bırakabilme çabalarıdır."
"Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"
"Şampiyona öncesi ve sonrası bizlere olan güvenlerini belirterek desteklerini esirgemeyen başta Kırklareli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Sayın Taner Özgüven'e, Spor Şube Müdürümüz Sayın Hacı Bekir Bardak'a, Kırklareli Spor Kulübü Başkanımız Sayın Volkan Can'a, Kırklareli Spor Kulübü Taekwondo Sorumlusu Ömer Topuz kardeşime teşekkür ederim" ifadeleriyle sözlerini sonlandıran Cihangir, Kırklareli'nin her turnuvada bir adım önde olmasından dolayı çok gururlandıklarının da altını çizdi.
İşte 2015 yılı içerisinde Kırklareli Spor Kulübü Taekwondo Takmı'nın
Uluslararası maçlar ve Türkiye Şampiyonaları'nda elde ettikleri başarılar
Beyzanur Güngör - Avrupa Kulüpler Şampiyonu
Seray Oğuz - Avrupa Kulüpler Üçüncüsü
Seray Oğuz - Uluslar Arası Turkish Open Şampiyonu
Esranur Koca - Yıldızlar Türkiye İkincisi
Nureda Kıymet Usta - Türkiye Şampiyonu
Hasan Arık - Türkiye Şampiyonu.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol