Kırklareli’nin fikir işçisi 59 kişi

Basın İlan Kurumu, resmi ilan yayınlayan gazetelerdeki çalışanları çeşitli kategorilerde istatistik haline getirdi. Kırklareli bu tabloda örnek rakamlara sahip oldu. İl genelinde çalışan 59 fikir   işçisinin 24’ü kadın. Gazetemizin de dahil olduğu Önadım Medya Grubu ise en çok personel ve en çok kadın personel sayısı ile Trakya’da lider konumda. Ancak sarı basın kartı sahibi sayısı maalesef sadece 4 kişi.

Basın İlan Kurumu (BİK), Resmi İlan Yayınlama hakkı olan gazetelerde çalışan fikir işçilerinin cinsiyetleri ve eğitim durumlarını içeren bir istatistik yayınladı. Veriler kadın basın işçi sayısının erkeklerden az olduğunu gösteriyor. Resmi İlan Yayınlama hakkı olan gazete sayısının ülke genelinde 1.122 olduğu belirtildi. Bu gazetelerde çalışan kişi sayısının ise 8.858 kişi olduğu belirtildi. Bu sayının 6.199’unu erkek çalışanlar, 2.659’unu ise kadın çalışanlar oluşturuyor. İstatistiklere göre Temmuz 2017 itibariyle bu çalışanların 3.717’si sarı basın kartı sahibi olduğu açıklandı. İŞKUR işbaşı eğitim programı kapsamında, Resmi İlan Yayınlama hakkı olan gazetelerde çalışan sayısının 190’a ulaştığı kaydedildi. İstanbul, Balıkesir, Ankara, Bursa, Çanakkale ve Konya illerinin İŞKUR işbaşı eğitim programları kapsamında en fazla istihdamın gerçekleştiği iller olduğu, Türkiye çapında 81 ilin 54’ünde İŞKUR işbaşı eğitim programı kapsamında çalışanların yeraldığı ifade edildi.
BİK’in açıkladığı verilere göre, bu süreli yayınlarda çalışanların eğitim durumu verileri iletişim fakültesi mezunu sayısının 1.464, iletişimle ilgili meslek yüksekokullarından mezun sayısının ise 352 olduğunu gösteriyor. Resmi İlan Yayınlama hakkı olan süreli yayınlarda ilk ve orta öğretim mezun sayısı ise 4.946 olarak açıklandı.
İlimiz Kırklareli’nde de istatistik verileri şöyle yer aldı: Gazete sayısı: 13. Fikir işçisi sayısı: 59. Erkek sayısı: 35. Kadın sayısı: 24. İletişim fakültesi mezun sayısı: 6. İletişimle ilgili yüksekokul mezunu sayısı: 3. İlk ve ortaöğretim mezunu sayısı: 27. Diğer fakültelerden mezun sayısı: 23. Sarı basın kartı sahibi sayısı: 4. Kırklareli’nde en çok fikir işçisi, en çok personel ve en çok bayan personel sayısına sahip olan tek kurum ise bünyesinde süreli yayın, haftalık yayın, çok sayıda dijital mecra bulunan Önadım Medya Grubu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol