Kirklareli'nin altin taekwondoculari milli görevde

Ilimizden yetiserek taekwondo sporunda Kirklareli'ni aldiklari basarili sonuçlarla temsil eden ve Kirklareli isminin taninmasina katki saglayan sporcularimizdan Sebahat Fulya Yildizdal ile Elif Kay, Türkiye'yi Milli Takim formasi altinda Belçika'da yapilacak olan uluslararasi maçlarda temsil edecekler. 1 ve 2 Mart tarihlerinde Ankara'da yapilan Taekwondo Milli Takim seçme müsabakalarina ilimizden davet edilen Sebahat Fulya Yildizdal, Elif Kay ve Çiçek Cihangir basarili maçlar çikarmislardir.
Müsabakalar sonunda Sebahat Fulya Yildizdal ile Elif Kay karsilastiklari tüm rakiplerini yenerek milli formayla mücadele etme hakkini kazanmislardir. Çiçek Cihangir ise yaptigi maçlar sonunda çeyrek finalde rakibine yenilerek elenmistir.
Yasar Cihangir "Bu çocuklara yeteri kadar destek olunmalidir"
Altin kizlarimizin milli antrenörü Yasar Cihangir bu sonuçlarin ardindan yaptigi açiklamada; "Milli Takim'a bu yil da iki sporcu vermenin gururunu yasiyorum. Ama simdi sevinme zamani degil, daha fazla çalisma zamanidir. Sporcularimiz zirvedeki yerlerini daha fazla çalisarak korumalidir.
Önümüzde sporcularimizi göndererek, iyi neticeler almayi hedefledigimiz Gençler Dünya Sampiyonasi var. Öncelikli hedefimiz bu sampiyonaya sporcularimizi gönderebilmektir. On kisiden olusan Genç Milli Takim'a Kirklareli adina iki sporcu vermek kolay bir is degildir. 2005-2006-2007 ve 2008 yillarinda Milli Takim'a ikiser sporcu verdik, bu tesadüfi degildir. Programli ve plânli bir çalismanin sonucudur. Özverinin, kararliligin ve disiplinin sonucunda bu basarilari yakaladik. Prensiplerimden taviz vermedim, vermemde. Hirsli oldum, kararli oldum, yilmadim. Benim bu hirsima ve disiplinime ayak uyduran sporcu ergeç basariyi yakalar. Biz kimseden maddi menfaat beklemeden bu isi yaptik ve yardimci antrenörüm Arzu Topçu ile birlikte Atatürk Kapali Spor Salonu'nda çalismalarimiza devam ediyoruz. Beni üzen konu, bu çocuklara yeteri kadar destek olunmamasidir. Sporcularim çogu zaman maçlara kendi imkanlari ile gidiyor. Diger takimlar gibi kamp yapip düzgün bir çalisma ortami yakalayamiyoruz. Esit sartlarda mücadele edemiyoruz. Bu çocuklara imkan saglanirsa daha büyük basarilar kazanacaklarindan eminim" dedi.
Fulya Yildizdal "Dünya sampiyonlugunu hedefliyoruz"
Milli sporcularimizdan, Avrupa ikincisi ve Uluslararasi sampiyonumuz Sabahat Fulya Yildizdal da yaptigi açiklamada; "Hedefimiz Dünya sampiyonlugudur. Ilimizde baska branslarda yarisan sporcular ve antrenörleri il sampiyonlugundan bahsederken biz, Dünya Sampiyonlugu'nu konusuyorsak, bu tamamen hocamiz Yasar Cihagir'in eseridir. Hocamla yilmadan çalisarak, Dünya Sampiyonlugu'nu ülkeme getirip bayragimizi göndere çekmek istiyorum" dedi.
Bizler de Önadim Medya Grubu olarak Milli Antrenörümüz Yasar Cihangir'e, Fulya'miza ve Elif'imize basarilar diliyoruz. Yolunuz ve bahtiniz açik sansiniz bol olsun.

Paylaş

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol