Kırklareli'nden Suriye'ye yardım eli

Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Özeren,  "Amacımız, işçisinden memuruna, öğrencisinden hiç okumamış vatandaşına, fakirinden zenginine herkesi aynı ortamda aynı amaç etrafında toplamak. Ve tüm cihana birlik ve beraberlik mesajı verebilmek." sözleri ile başladığı, Önadım Medya Grubu Haber Muhabirleri ile buluşmasında ki açıklamasında; dünya'da yardıma muhtaçlara yardımı elimizden geldiğince yapmayı hedefliyoruz diyerek, Suriye'ye yardım kampanyasını başlattıklarını açıkladı

Türkiye'de ve dünyada ses getiren ve "dernekçilik böyle yapılır." dedirten, sevgi bizim işimiz diyen gönüllülerin çabası ve Kırklarelili sponsorların katkıları ile "Aman" dileyenin yâda sesi duyulmayan eğitime aç öğrencilerin yanında olma çabası içinde olan Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği çalışmalarına ve Derneğin Yönetim kurulu Başkanı Tacettin Özeren'in, "Amacımız dünya derneği olabilmek. Bunun içinde geceli gündüzlü çalışmalarımızı Kırklarelili ile, bölge insanı ile, Türkiyeli ile, Komşularımız ile, dünyalı ile buluşturmaya devam ediyoruz. Kısa zamanda aldığımız mesafe ve halkın desteği derneğimizi örnek dernek olarak ön sıralara taşırken bizleri de dünya derneği olma yolunda ön sıralara doğru çıkartmakta." Sözlerinde de belirttiği gibi Dünya Derneği olma konusunda da yol alamaya devam ediyor.
Karacaibrahim Mah. Kurtuluş Cad. No:8 A Blok Daire:2 (Belediye Arkası Efor Market Yanı) adresinde 2013 - 2014 eğitim yılında onlarca proje ile Kırklareli'ni Sevginin etrafında toplamayı hedefleyen Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Özeren Önadım Medya Grubu Haber Muhabirlerine yaptığı açıklamasında, "Bilindiği gibi derneğimiz geçtiğimiz yıllarda Selanik ve Karadağ'a insani yardımda bulunmuş bunu yaparken de Kırklarelili vatandaşlardan ve sponsorlardan çok olumlu tepkiler almıştı. Dernek olarak önce Kırklareli önce Türkiye önce dünya deyen bir hassasiyetimiz var. Bunu da her fırsatta gözler önüne seriyoruz. Ülke sınırlarını aşarak yapılan yardımlar manevi olarak ta çok büyük önem arz ediyor. Manevi değer bakımında ise paha biçilemez bir haz ve mutluluğu hem dernek hem de yardımda bizlerin de payı olsun diyen vatandaşlar tarafından hissediyoruz. Kırklareli'nde bu tür yardım kampanyaların da öncü olmak istiyoruz. Suriye'ye yapılacak olan yardım kış sebebi ile sadece battaniye ve giyecek olarak düşünüldü. Ve derneğimize gelen öğrenciler ve halkın her kesiminden çok olumlu tepkiler aldık. Topladığımız yardımları İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Aracılığı ile Suriye'de kış mevsiminin olumsuz şartlarında yaşama mücadelesi veren insanlara ulaştıracağız."dedi. Özeren, Türkiye'nin bir ucundan diğer ucundaki komşumuzdaki halka yardım gitmesi kadar güzel ve anlamlı bir yardım kampanyası içinde bulunan herkese teşekkür etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol