Kırklareli'ndeki FETÖ'nün usulsüz dinleme davası devam ediyor

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesine ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 40 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.
Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'ndeki salonda yapılan duruşmada, eski Kırklareli İstihbarat Şube Müdürü İ.Ş'in de aralarında bulunduğu 12 tutuklu sanık ve tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Bazı sanıklar da duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşma, 5 celsedir savunması süren İ.Ş'in beyanları ile devam etti.
İ.Ş, savunmasında, iddianamede isimleri bulunan kişilerin suç şüphesi üzerine dinlenildiğini iddia etti. Her dinleme için mahkeme kararı olduğunu öne süren İ.Ş, usulsüz hiçbir işlem yapılmadığını savundu.
Sanık İ.Ş, dinlemelerden iddianameye sadece bir gazetecinin eklendiğini, birçok gazetecinin önleme dinlemesi amacıyla dinlenildiğini savundu.
Ayrıca yürütülen bir soruşturma kapsamında dinlenilen kişiler aracılığıyla sisteme düşen numaraların da araştırıldığını aktaran İ.Ş, ''Sisteme düşen bu numaralardan bir tanesi eski Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın'dır. Önleme dinlemesi yaptığımız bir kişiyle telefonda üstü kapalı konuşmalar yapıldı. Kırklareli'de sahte reçete soruşturmasıyla ilgili gizli bilgilerin istenmesi yönünde konuşmalar olmuştu. Avukat, Aydın'a 'İnternet üzerinden haberleşiriz.' demişti. Bir avukatın da aralarında olduğu 3 kişinin e-postalarına 3 aylık dönem için müdahale kararı aldırdık. Ancak bundan adli bir konu elde edemedik ve yasal süre içerisinde müdahale kararını sonlandırdık, kayıtları imha ettik.'' diye konuştu.
İ.Ş, 5 gün süren savunmasının ardından, sanık ve avukatların sorularını yanıtladı.
Tutuklu sanık H.K, soru sorduğu sırada sanık İ.Ş'e "Müdürüm" diye hitap etti.
Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, sanıklara İ.Ş'in görevinden ihraç edildiğini hatırlatarak, "müdür ya da amir" şeklinde hitap edilmemesi uyarısında bulundu.
Duruşmaya yarın devam edilecek. (AA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol