Çok degil daha bir kaç gün önce Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK terör örgütünün hain saldirisi sonucu 24 askerimiz sehit oldu, 22 askerimiz de yaralandi. Åzehidini topraga veren Kirklareli, acilar çok tazeyken teröre lanet yagdirmak için Cumartesi günü Karagöz Parki'nda bir araya geldi. Meydana gelen yaklasik 7 bin kisi daha sonra sloganlar esliginde yürüdü. Düzenlenen ‘Teröre lanet mitingi’ne Adalet ve Kalkinma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Il Baskanlari da bir arada bulunup destek verdi.
Cumartesi günü Karagöz Parki'ndan sivil toplum örgütleri, sendikalar, siyasi partiler ve Kirklarelililerin katildigi yaklasik yedi bin kisi, Karaumur Caddesi, 100. Yil Caddesi, Fevzi Çakmak Bulvari'ndan yürüyerek Åzevket Dingiloglu Parki önünde toplandi.
Miting basinda basta Gazi Mustfa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve aziz Åzehitlerimizin anisina 1 dakikalik saygi durusunda bulunulup Istiklal Marsimiz okundu.Daha sonra Åzevket Dingiloglu Parki önünde Milliyetçi Hareket Partisi Kirklareli Ilçe Baskani Kürsad Yamaner bir basin açiklamasinda bulundu.
"Åzehitlik herkese nasip olmayacak yüce bir makamdir!"
Vatana, Bayraga ve Åzehidimize sahip çikildigini tüm dünyaya haykirmak için toplanildigini belirten Yamaner, "Bitlis'in Güroymak ilçesinde 5 polisimizin, birisi bebek ve 3 vatandasimizin acisi henüz taze iken Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK terör örgütünün hain saldirisi sonucu 24 askerimizin sehit oldugu, 22 askerimizin ise yaralandigi haberi gelmistir. Bütün Türkiye bu haberle birlikte yasa bürünmüs, Türk milleti sehitleri için döktügü gözyaslarini dualariyla süslemistir. Gencecik vatan evlatlari, hayallerini ve sevenlerini geride birakarak milyonlarin kalbinde bayraklasmislardir.
Diger taraftan bu hain saldirinin bir grup teröristin habur sinir kapisindan Türkiye'ye girdigi 19 EKIM 2009 'un yildönümüne denk gelmesi piskince bir meydan okuma intibasi olusturmustur" dedi.
Åzehitligin, herkeze nasip olmayacak yücelikte bir makam oldugunu kaydeden Yamaner söyle devam etti; "Bu makama yükselen kardeslerimizin sefaatine erismek hepimizin en büyük temennisidir. Türkiye teröre teslim olmayacaktir, Türk milletinin birlik ve beraberligini hiçbir güç yikamayacaktir. Büyük Türk milleti bu belayi ülkemizden def edecek gücü ve karaliligi gösterecektir. Vatan bir toprak parçasidir, ama her toprak parçasi vatan degildir. Vatan ugruna sehit olunan, can verilen, kan dökülen, kanla canla bedeli ödenen toprak parçasidir. Bayraklari bayrak yapan üstündeki kandir, Toprak eger ugrunda ölen varsa vatandir."
"Türk milleti tek ses, tek yürek, tek vücut olmalidir"
Yamaner söyle devam etti; "Atalarimiz bu vatan için hiçbir fedakârliktan kaçinmamis; kanlarini akitarak onu düsmana teslim etmemis; ugruna ölmeyi seref bilmis ve severek isteyerek sehit olmuslardir. Bugün hiçbir politik ve sosyal mesafe gözetmeksizin Türk milleti tek vücut olmali ve sehitlerimiz sanina layik bir sekilde ugurlanmalidir. Åzehit ailelerinin kederleri paylasilmali. Her Türk gencinin; onlarin birer evladi oldugu hatirlatilmalidir. Büyük Türk milleti tarih boyunca vatanimiza göz diken hainlere gereken cevabi: Çanakkalede, Sakarya'da, Dumlupinar da verdigi gibi yeniden destan yazarak verecektir.
Bugün; Türk milletine ve devletine yapilan bu hain saldiriya hak ettigi cevabi verme günüdür.
Bugün; milleti bölmeye çalisanlara karsi tek yürek, tek ses olma günüdür.
Bugün ; "Åzehitler ölmez, vatan bölünmez" deme günüdür. Bu duygu ve düsüncelerle aziz sehitlerimize cenabi Allahtan rahmet niyaz ediyor, büyük Türk milletine bas sagligi ve yarali askerlerimize acil sifalar diliyorum."
Milliyetçi Hareket Partisi Kirklareli Ilçe Baskani Kürsad Yamaner'in yaptigi basin açiklamasindan sonra Kirklareli Åzehit ve Gazi Aileleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi adina kendisi 2 yasindayken babasi sehit olan Tugay Güdücü'de bir konusma yapti.
"Sözün bittigi yerdeyiz"
"Bayraklari bayrak yapan üstündeki kandir, Toprak, eger ugrunda ölen varsa vatandir" diyerek mitinge katilan herkesi selamlayana Åzehit Oglu Tugay Güdücü, "Vataniniz varsa onu koruyorsaniz, Dinimiz, Namusumuz, Bayragimiz ve Canimiz ancak vatan topragi üzerinde hür ve özgür bir sekilde korunur ve yasanir. Iste bu degerler ugruna Geçmiste oldugu gibi bugünde verilen sehitler Vatan için, bayrak için, namus için verilmistir" dedi. Babasini bu topraklara sehit veren bir vatan evladi oldugunu söyleyen Güdücü söyle devam etti; "Ben, Åzehit ogluyum. Genç yasta esini topraga verirken bile vatan sagolsun diyen annenin ogluyum. Ben Tugay Güdücü'yüm. Yillardir terörün kökünü kurutamayanlara sesleniyorum..
Sizler de genç yasta evladinizi babanizi topraga verseydiniz bu aciyi anlardiniz.. Çünkü Åzehidin acisini çeken bilir. Her sehit cenazesinde klasik konusmalarla terör bitmez. Bitmedi. Ancak biten bir sey var. Sözün bittigi yerdeyiz."
"Dün babam Tuncay Güdücü, bugün Ufuk Bozkurt"
Kendilerinin her sehit cenazesinde cigeri yananlar olduguna dikkat çeken Güdücü, "Her babalar gününde ve bayramlarda soguk mezar taslarini öperek yürekleri kanayan hayata babasiz devam edenler, genç yasta el ve ayaklarini kaybederek gazi olan ve gazilikleri ile onur duyan insanlarin canina artik tak demistir. Sabirlar tükenmistir. Dün babam Tuncay Güdücü, bugün Ufuk Bozkurt. Daha kaç sehit verecegiz. 30 Yildir terör nasil bitmez. Nasil bitirilemez. Bu ülke yedi düvele karsi yokluklar içerisinde savasmis. Cumhuriyeti kurmus. Ama 30 yildir Terör bitmiyor.. Artik Yeter..
Kahraman ordumuz yedi düvele karsi destan yazarak cumhuriyeti kurduysa. Hem de her türlü yokluga ragmen kurduysa.. Bizler sehit ve gazi aileleri olarak korumaya kollamaya, hatta gerekirse sehitlerimizle koyun koyuna yatmak için sehit olmaya haziriz" seklinde konustu. Yapilan konusmalarin ardindan Kirklareli Insani Degerleri Yasatma Dernegi Baskani Hüseyin Kasap, sehitler için dua okudu. Kimi vatandaslar dua sirasinda gözyaslarini tutamadi. Yürüyüse CHP Kirklareli Milletvekilleri Turgut Dibek ve Mehmet Siyam Kesimoglu, Kirklareli Belediye Baskani Cavit Çaglayan da katildi.Teröre lanet mitingi olaysiz bir sekilde sona erdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol