Kırklareli Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmeleri doğrultusunda kent genelini kapsayan meteorolojik uyarı yayımladı. 4 Kasım Çarşamba günü (yarın) ilk saatlerden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış beklenirken, öğle saatlerinden sonra rüzgârın yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği bildirildi.
Kırklareli’nde etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlara uyarı yapıldı. Kırklareli Valiliği tarafından paylaşılan meteorolojik değerlendirmede, 4 Kasım Çarşamba günü (yarın) saat 03.00’ten itibaren il genelinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak yağış geçişlerinin görüleceği belirtildi.
Gök gürültülü sağanak yağışın da etkili olmasının beklendiği kentte, özellikle kuvvetli rüzgârla birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.
Rüzgâr Öğle Saatlerinden Sonra Fırtınaya Dönüşecek
Meteorolojik uyarıda yalnızca yağış değil, rüzgârın oluşturabileceği risklere de dikkat çekildi. Tahminlere göre 4 Kasım Çarşamba günü (yarın) öğle saatlerinden sonra rüzgârın kuvvetini artırarak yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
Valilik tarafından açıklanan meteorolojik uyarının 5 Kasım Perşembe günü saat 06.00’ya kadar geçerli olacağı bildirildi.
Sel ve Su Baskınlarına Karşı Uyarı
Beklenen kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması istendi. Yapılan açıklamada özellikle sel, su baskını, heyelan, yıldırım düşmesi, kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına risklerine dikkat çekildi.
Ayrıca olumsuz hava koşullarının ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtilerek vatandaşların günlük faaliyetlerinde dikkatli davranmaları gerektiği vurgulandı.
Acil Durumlarda 112 Hattı Hatırlatıldı
Kırklareli Valiliği, vatandaşların meteorolojik gelişmelere ilişkin resmi makamlar tarafından yapılacak duyuruları takip etmelerini ve gerekli tedbirleri almalarını istedi.
Olası acil durumlarda ise 112 Acil Çağrı Merkezi’ne başvurulabileceği veya Hayat 112 uygulamasının kullanılabileceği hatırlatıldı.


Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol