Kirklareli'de TSM resitali

TRT'de yayimlanan â?~Aksam Sefasi' programinin basarili solistleri Alp Arslan ve Tugçe Becerikli, cuma gecesi Kirklareli Kültür Merkezi'nde sahne aldi. Tam bir Türk Sanat Müzigi resitali sunan ikili, konser salonundakilere unutulmaz bir gece yasatti. Cumhuriyetimizin 84. yili kültür etkinlikleri çerçevesinde Kirklareli Valiligi tarafindan düzenlenen konser, Türk Sanat Müzigi tutkunlarina doyumsuz saatler yasatti.
22 Subat Cuma aksami saat20.00'da baslayan konsere, Kirklareli Valisi Hüseyin Avni Cos, AKP Kirklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sariçam, Cumhuriyet Bassavcisi Esat Semerci, Belediye Baskani Cavit Çaglayan, Il Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoglu, Il Genel Meclis üyeleri, daire amirleri, AKP Il Teskilati ve çok sayida davetli katildi. TRT'nin bu iki güçlü sesinin sahne aldigi gecede, orkestrada da profesyonel isimler yer aldi. Kirklareli dogumlu dünyaca ünlü keman sanatçisi Nedim Nalbantoglu basta olmak üzere, birçok üstadin bulundugu orkestra gece boyunca solistlere eslik etti.
Alp Arslan çiplak sesiyle büyüledi
Cumhuriyetimizin 84. yili kültür etkinlikleri çerçevesinde Kirklareli Valiligi tarafindan düzenlenen konserde ilk olarak Alp Arslan sahneye çikti. 11 agustos 1974 Bolu-Mengen dogumlu olan Alp Arslan tam 15 yildir çalistigi TRT'deki basarili performansiyla Kirklarelili Türk Sanat Müzigi tutkunlarini da büyüledi.
Müzigimizin taninmis eserlerini, salondaki davetlilerle birlikte seslendiren sanatçinin mikrofonsuz olarak çiplak sesle yaptigi sov da görülmeye degerdi. Bazi sarkilarinin finalini mikrofonsuz olarak yapan Alp Arslan'in güçlü sesi salonda yankilanirken, konuklar bu basarili sanatçiyi alkis yagmuruna tuttu.
Sariçam'dan â?~Duydum ki Unutmussun'
TRT ses sanatçisi Alp Arslan cuma aksamki konserinin bir bölümünde sahneden inerek protokolün yanina geldi. Bu esnada â?~Duydum ki Unutmussun' adli eseri seslendiren sanatçi, mikrofonu AKP Kirklareli Milletvekili A. Gökhan Sariçam'a uzatti.
Sariçam'in sarkiyi basarili bir sekilde seslendirmesi dikkatlerden kaçmazken, sarkinin sonunda izleyiciler bu kez milletvekilini alkisladilar. Kirklareli dogumlu keman sanatçisi Nedim Nalbantoglu da konserin ilerleyen bölümlerinde bir keman taksimi yaparak salondakilere doyumsuz anlar yasatti. Daha sonra sahneye, â?~Aksam Sefasi' programin sunuculugunu da yapan TRT sanatçisi Tugçe Becerikli çikti. Becerikli, programin bu son bölümünde birbirinden güzel eserleri seslendirerek, dinleyenlerine unutulmaz bir gece yasatti. Konserin sonunda Alp Arslan ile düet yapan Becerikli katilimcilardan büyük begenisini topladi.
Konserin sonunda Vali Cos, sanatçilara plaket ve çiçek takdim ederek, "Bu güzel konser için sanatçilarimiza tesekkürler. Onlari en kisa zamanda tekrar aramizda görmek bizleri mutlu edecektir" dedi. Cos, tüm saz ekibini ve ses sanatçilari ayri ayri kutladi. Cumhuriyetimizin 84. yili Kültür etkinlikleri kapsaminda gerçeklestirilen Türk Sanat Müzigi konseri plaketlerin takdimiyle sona ermis oldu.

Paylaş

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol