Kirklareli'de Heykeli var ama hatirlayani yok

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün annesi Zübeyde Hanim, ölümünün 85inci yildönümünde çesitli etkinliklerle anildi. Anildi, fakat Kirklareli'de hatirlanmamasi, heykeli bulundugu halde unutulmasi vatandaslar arasinda üzüntüyle karsilandi.
Zübeyde Hanim'in 85. ölüm yildönümünde yapilan anma töreninde ve etkinliklerinde Türk Anneler Dernekleri ön saflarda yer aldi.
Türk Anneler Dernek Baskanlari yaptiklari konusmalarda Türk kadinlarinin sikintilarini dile getirdiler. Zübeyde Hanima "Degerli annemiz, bunlari umutsuzluk, çaresizlik ya da korku hissettigimiz için size anlattigimizi sanmayin. Sadece ana evlat dertlesmesiydi dilegimiz. Siz yerinizde rahat uyuyunuz. Bizi merak etmeyiniz" diye seslenildi.
Zübeyde Hanimi anma etkinliklerinin Ilimizde de yapilmasi gerektigini belirten vatandaslar; "Heykelini oglunun tam karsisina yapmisiz, cennet analarin ayaklari altindadir diyorsak, Zübeyde Hanimi ölümünün 85. yildönümünde anmamiz gerekiyordu. Yoksa unutuldu mu?" diyerek sitemde bulundular.
Türk kadininin son yillarda caninin çok yandigini, sikildigini, yüreklerinin daglanarak, gözyaslarinin dinmedigini söyleyen Kirklarelili bayanlar ise, "Gözlerimizin nuru evlatlarimiz vatan savunmasinda haince sehit ediliyor. Ocaklarina ates düsüyor, aileleri perisan. Her düsen yildizimizin ardindan bütün annelerin yüregi ayni aciyi paylasip yumak oluyor. Yine de büyük Türk anasi â?~Bir evladim daha var. O da vatana feda olsun' diyerek cihana meydan okuyor. Tek disi kalmis canavarlar sunu bilmeli ki; Bu ülkede emellerini gerçeklestiremezler. Türk kadininin gögüs siperini delmeye hiçbir kafirin gücü yetmez" dediler
Kirklarelili bayanlar, ayrica, Türk halki Atatürkü nasil benimsemisse annesi Zübeyde Hanimi da kendi annesi gibi benimsemektedir ifadelerini kullandilar.

Paylaş

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol