Kırklareli'de Camiler Çocuk Açtı

Kırklareli'de her yaz Milli Eğitim Bakanlığının okulları 3 aylığına tatil ilan etmesi ile başlayan, Kırklareli İl Müftülüğünün organize ettiği 2 aylık Kuran Kursları öğrencilerle buluştu. İlköğretim öğrencilerinin anneleri ile geldikleri camilerimizde, özlediğimiz çocuk sesleri 2 ay boyunca kulaklarımızın pasını siliyor

Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde, Kırklareli'deki bir çok ibadethane gibi Kapan Camii miniklerin gözdesi konumunda. Kırklareli İl Müftülüğü'nün organize ettiği Kuran kursları çerçevesinde Kırklareli Merkez ve Tüm ilçelerinde minikler şu sıra Kuran öğrenme hevesinde.
Saat 10.00 - 12.30 saatleri arası yaz tatilindeki minik öğrenciler dini bilgiler ediniyor, Kuran okumasını öğreniyor. Gönüllülük esasına dayanan bu eğitim sistemine 22 kız ve 20 erkek öğrenci ilgi gösteriyor. Kapan Camii imamı Cemil Çorbacı : " Çocuklarımızın ibadet edebilecek kadar bile dinini öğrenmesi önemli. " olduğu görüşünü miniklerin çoktan benimsediğini anlamak hiç de zor değil .
Sadece ders işlemekle kalmayıp, oyunlarda oynayan miniklerin keyifleri bir hayli yerinde. Doğal olarak velilileri memnun eden bu durum 22 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol