Balikesir'de bitmek bilmeyen kaçak göçmen tasimaciligina polis agir darbe indirdi. 6 aylik çalisma sonrasi polis, bu isi organize eden 2 ilçe, 3 Il'de düzenlenen operasyonlarda suç örgütünü çökertti.
Operasyon çerçevesinde olayla ilgi toplam suç örgütü üyesi oldugu ileri sürülen 26 kisiyi yakalarken, 383 mülteciyi ele geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlügü, Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Åzube Müdürlügü ile Ayvalik KOM Grup Amirligi, göçmen kaçakçiligiyla mücadele konusunda yapilan titiz çalismalarda, özellikle Edremit Körfezi ve Ayvalik Sahillerinden Yunanistan'a deniz yoluyla kaçak göçmen götürüldügünün tespit edilmesi üzerine Emniyet Genel Müdürlügü KOM Daire Baskanligi'nin koordinesinde 01/10/2009 tarihinde projeli bir çalisma baslatti.
Yapilan çalismalar sonunda, 'Göçmen Kaçakçiligi' olayinin uluslararasi baglantilari bulunan organize bir suç örgütü tarafindan yapildigi, Dogu illerimizden yasadisi yollarla ülkemize giren kaçak göçmenlerin örgüt üyeleri tarafindan önce Istanbul ve Izmir illerine getirilerek buralarda temin edilen gizli ikametlerde bekletildikleri daha sonra kapali kasa kamyonet türü araçlarla yakalanmamak için öncü ve artçi araçlarla desteklemek suretiyle, bazen ilimiz Edremit Körfezi, Çanakkale ve Ayvalik sahillerinden deniz yoluyla Yunanistan ülkesine bazen de Edirne, Kirklareli illerine götürülerek karayoluyla Avrupa ya götürülmeye çalistiklari, suç örgütü üyelerinin kaçak göçmenlerden kisi basi 4 bin -5 bin Euro para aldiklari tespit edildi.
6 ay süren çalismalar süresince Göçmen Kaçakçiligi suçunu isleyen suç örgütü desifre edilerek, Ayvalik, Edremit, Gönen, Bandirma ilçelerinde, Çanakkale, Izmir Selçuk ilçesinde, Istanbul, Tekirdag Malkara ilçesinde, Edirne ili Kesan, Ipsala, Enez ilçelerinde farkli tarihlerde toplam 15 ayri yere operasyon düzenlenerek yapilan aramalarda 383 mülteci, 45 adet can yelegi, 1 adet sisme bot, 2 adet sahte Alman oturum vizesi, 10 adet yasadisi göçmen kaçakçiliginda kullanilan araç, 1 adet 12 metre boyundaki motor yat ele geçirildi. Operasyon süreci içerisinde yakalanan 14 suç örgütü üyesi de tutuklandi.
Cuma günü yapilan Edremit ilçesi, Aydin ili Kusadasi ilçesi, Izmir, Istanbul ve Edirne illerinde düzenlenen es zamanli operasyonlarda da suç örgütü lideri Adnan B. ve 11 örgüt üyesi olmak üzere 12 süpheli kisi yakalanirken, 5 süpheli sahisin aranmasina devam edildigi ve göçmen kaçakligi ile ilgili operasyonlarin sürecegi ögrenildi. Olayla ilgili olarak tahkikata ise çok yönlü olarak devam ediliyor.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol