İstanbul Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi’nde saat 11.00 sıralarında patlama meydana geldi. Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi'ndeki patlamada ilk belirlemelere göre, polis memuru Bülent Özkan şehit oldu, 8 kişi de yaralandı.
Kırklareli Çukurpınar köyü Nüfusuna kayıtlı Bülent Özkan Annesi Nazmiye ve Babası Erdin Özkan ile birlikte İstanbul Sultan çiftliğinde ikamet ettiği ve nişanlısı Sevinç Öztürk ile önümüzdeki hafta sonu evleneceği öğrenildi.
Polis memuru Bülent Özkan’ın başarılı çalışmalarından dolayı Asayiş Şube Müdürlüğüne tayin edilmek üzere olduğu da ortaya çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğü kadrosuna seçilen Özkan’ın yeni görev yerinde çalışmaya başlamak için işlemlerinin tamamlanmasını beklediği öğrenildi.
Şehidin naşı gün içerisinde ailesinin vereceği karar ile ya İstanbul’da ya da Kırklareli’nde toprağa verilecek. Haberin duyulmasının ardından Kırklareli’nde matem havası esmeye başladı. İstanbul il emniyet müdürü Hüseyin Çapkın saldırı üzerine şu açıklamada bulundu: ”Tek bir kişi önce el bombası atmış, sonra kendisini patlatmış. Eylemin çeşidi bu şekilde. (Canlı bombanın). Kimliği ile ilgili şu anda henüz açıklama yapmak istiyoruz. Ama netleştirdik aşağı yukarı. 25 yaşlarında bir erkek. Örgütü de şimdilik söylemeyelim” dedi.
Çapkın, ”Karakolun amiri, 2 komiser, 1 polis olmak üzere 4 personelimiz yaralı. Hafif yaralı genellikle... İçeride banklarda oturan 3-4 vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Onların dışarıya çıkıp içeriye girdiğini göremediğimiz için şimdilik onlarla ilgili hafif yaralı tespitimiz var. Bu değişebilir ama çok çoğalmaz görünüyor” dedi.
Olay şöyle meydana geldi; Boynunda asılı çanta ve elindeki evraklarla karakolun girişinde bulunan silahlı nöbetçinin yanına yaklaşan canlı bomba, “Karakoldan haber verdiler. Bana ait bir evrak varmış. Alıp çıkacağım.” diyerek binaya girdi.
Bu konuşmanın ardından canlı bomba, X-Ray cihazının bulunduğu kapı bölümüne doğru yöneldi. Kapıda nöbet tutan polis memurunun ifadesine göre zanlının içeri girmesinin hemen ardından içerden iki el silah sesi geldi. Nöbetçi silahını doğrultarak içeri doğru yöneldiği sırada büyük bir patlama meydana geldi. Silahını çekerek canlı bombaya ateş ettiği belirtilen Bülent Özkan, olay yerinde hayatını kaybetti.
Patlamanın yaşanmasıyla birlikte polis merkezi önünde nöbet tutan ve göreve çıkan polis memurları yaralanırken, bina girişinde hasar oluştu. Patlamadan sonra canlı bomba olduğu sanılan bir kişiye ait ceset parçaları ise polis merkezi etrafına dağıldı. Polis merkezinde görevli olduğu belirtilen iki yaralı ambulanslarla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken çevre hastanelerden olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.
Bizlerde Önadım Medya grubu olarak haince saldırıyı kınıyor merhuma Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar ve ailesine başsağlığı diliyoruz.
Başımız Sağolsun...