Kırklareli İl Genel Meclisinde 5 yıllık Stratejik Plan görüşüldü

İl Genel Meclisinin Kasım ayı 12. birleşimi dün gerçekleştirildi.
Toplantıda 2020-2024 yıllarını kapsayan orta vadeli (5 yıllık)
Stratejik Planı hakkında “Plan ve Bütçe Komisyonu” tarafından
hazırlanan rapor görüşüldü. Raporda planın ana hedeflerinden birinin “Kırsal alanda yaşayan halkın yaşam kalitesinin artırılarak bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak” olduğu vurgulandı…

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı 12. birleşimi 19 Kasım Salı günü (dün) saat 11.00’de Aydın Karakoç başkanlığında gerçekleştirildi.
Gündeme geçilmeden önce söz alan Meclis üyesi Volkan Ertan, Evciler Köyünde bulunan köy camisinin acil olarak bakıma ihtiyacı olduğunu belirtti.
Meclis üyeleri daha sonra, bunun gibi daha birçok köydeki camilerin onarımının yapılması gerektiğini ancak bütçenin kısıtlı olduğunu ifade ettiler.

Meclis Başkanı Aydın Karakoç ise Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğümüze seslenerek, bu konuda yetkili mercilerden ilgi ve alaka istedi. Daha sonra gündeme geçildi. Kasım ayı 11. birleşimine ait tutanak özetinin görüşülmesinin ardından 2020-2024 yıllarını kapsayan orta vadeli (5 yıllık) Stratejik Planı hakkında “Plan ve Bütçe Komisyonu” tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Meclis üyesi Zeki Akın tarafından okunan raporda şunlar kaydedildi;
“Kırklareli İl Özel İdaresinin 2020-2024 yıllarını kapsayan orta vadeli (5) beş yıllık Stratejik Planı; İl Encümeni'nin 23/09/2019 tarih ve 317 sayılı kararı ile İl Genel Meclisine sunulan 2020-2024 yıllarını kapsayan Stratejik Planı Meclisimizin 01/10/2019 tarih ve 333 sayılı kararı ile incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilmiştir.
5018 sayılı kanunda kamu idarelerine kalkınma planları, programlar, ilgili mevzuat ve belirledikleri temel ilkeler çerçevesinde geleceğe ilişkin misyon ve vizyonlarını oluşturmak, stratejik amaçlar ve ölçülebilir hedefler saptamak, performanslarını önceden belirlenmiş olan göstergeler doğrultusunda ölçmek ve uygulamanın izleme ve değerlendirmesini yapmak amacıyla katılımcı yöntemlerle stratejik plan hazırlama görevi verilmiştir.
Stratejik planlama ile kamu idarelerinin planlı yönetim anlayışı çerçevesinde, vizyon ve misyonun ışığında orta ve uzun vadeli amaç ve hedeflerini katılımcı yöntemlerle belirlenmesi öngörülmüştür. İdarelerin stratejik plan ile uyumlu olarak yıllık performans programlarını hazırlayarak; performans esaslı bütçelerini oluşturmaları ve kamu kaynağının nasıl harcanacağı hususunda parlamento ve kamuoyunu bilgilendirmeleri esası getirilmiştir.
26/02/2018 tarih ve 30344 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik gereğince: 2020-2024 yıllarına ait Orta Vadeli (5 Yıllık) Stratejik Planımız;
1- Kırsal alanda yaşayan halkın yaşam kalitesinin artırılarak bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak.
- Plan dönemi sonuna kadar halkın sağlıklı, yeterli içme ve kullanma suyuna erişimini artırmak.
- Plan dönemi sonuna kadar ortak yaşam alanlarının standartlarını yükseltmek.
- Plan dönemi sonuna kadar altyapı ve atık yönetimi tamamlanan kırsal alan sayısını artırmak.
- Plan dönemi sonuna kadar kırsalda tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi
2- Hizmet alanımızı oluşturan köy yolu ağında bulunan köy yolları ile köy içi yollarını çağdaş standartlara kavuşturmak.
- Çevreyi koruyan ve gelişimi destekleyen planlar yapılarak yol ve ulaşım ağını geliştirmek
- Köyler arası yol ulaşım ağının her koşulda kesintisiz hizmet vermesini sağlamak.
- Köy içi yollarda gelişimi destekleyen çağdaş standartlarda yol ağını geliştirmek
3- Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi
- Plan dönemi sonuna kadar Araç-Makine Parkının Güçlendirilmesi sağlanacaktır.
- Plan dönemi sonuna kadar Kurumsal Bilgi Yönetim Sistemini Geliştirmek
- Personelin kapasite ve motivasyonunun arttırılması
4- Tarihsel, sosyal ve kültürel değerlerin İlimize kazandırılması ve yerleşim yerlerine yönelik standardizasyon çalışmalarının yapılması,
- Kültürel değerlerin sürdürülmesine katkı sağlayacak fiziki mekanların sayısını artırmak.
- Plan dönemi sonuna kadar yerleşim ve imar planlarının tamamlanması.
- Plan dönemi sonuna kadar kırsalda istihdamı artırmaya yönelik açılması talep edilen işyerlerinin ruhsatlandırma süreçleri iyileştirilerek İşletmelerde Asgari Sağlık koşulları sağlanacaktır.
Olmak üzere toplam 4 amaç ve bu amaçların altında da toplam 13 hedef belirleyerek oluşturulmuştur.”
5 yıllık Stratejik Planın okunmasının ardından, Meclis üyeleri özellikle İl Özel İdaresi personeline çalışmalarından ötürü teşekkür etti.
Daha sonra gündemin üçüncü maddesine geçildi. İl Genel Meclisinin 05/08/2019 tarih ve 261 sayılı kararına istinaden, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği hazırlanan 2020 Yılı Yatırım Programı taslağının ilgili komisyonlar tarafından hazırlanan raporların görüşüleceği bu gündem maddesinde, hazır olan herhangi bir komisyon raporu bulunmadığı için 4. maddeye geçildi.
Gündemin dördüncü maddesi kapsamında; İl Özel İdaresinin 08/11/2019 tarih ve 12479 sayılı yazısı ile Kırklareli İli Lüleburgaz İlçesi, Düğüncübaşı Köyü 2923 parsel numaralı taşınmaz üzerinde “Konut Alanı” amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması teklifi görüşüldü. Teklifin İl Özel İdaresi tarafından incelendikten sonra tekrar Meclise sunulmasına oy birliği ile karar verildi.
Dün görüşülen son gündem maddesinde ise; İl Özel İdaresinin 15/11/2019 tarih ve 12706 sayılı yazısı ile Kırklareli İli Merkez İlçesi Asilbeyli Köyü 1978 parsel numaralı taşınmazın köy yerleşik alanında kalan kısmı üzerinde “Konut Alanı” amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması teklifi masaya yatırıldı. Bu teklifin de İl Özel İdaresi tarafından incelendikten sonra tekrar Meclise sunulmasına karar verildi.
Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı 13. birleşimini bugün saat 11.00’de gerçekleştirecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol