Trakya’da e-ticaret alanında girişimde bulunmak isteyenler için Trakya Kalkınma Ajansı tarafından önemli konuşmacıların
katıldığı verimli eğitimler verildi. Dijital Trakya adı altındaki eğitimler 27 Temmuz’da Edirne’de başladı, 10 Ağustos tarihinde Kırklareli’nde sona erdi. Eğitimciler en az ilgi ve katılımın Kırklareli’nde olduğunu ifade ettiler. Kırklareli birçok konuda olduğu gibi, internet ticareti konusunda da yeniliklere kapalı olduğunu gözler önüne serdi.
Trakya Kalkınma Ajansı tarafından “Dijital Trakya” adı altında düzenlenen eğitimlerin Kırklareli ayağı, dün gün boyu Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kırklarelililer ile buluştu.
Eğitimcilerin Edirne ve Tekirdağ’a göre ilgiyi az gördüğü programlarda; e-ticaret ekosistemine giriş, dijital dönüşüm, mali işler ve e-ticaret hukuku, altyapı sağlanması ve platform seçimi, arayüz seçimleri ve uygulama, tema ve mobil site arayüz seçimleri ve uygulama kriterleri e-ticaret ödeme sistemleri, kargo ve lojistik yönetimi ve entegrasyonlar, e-ticaret pazaryerlerinde satış ve pazaryerleri yönetimi, dijital reklam ve pazarlama yönetimi, e-ticaret saha operasyonu, depo ve iptal/iade yönetimi, e-ihracat uluslararası pazaryerleri ve kampanya siteleri, e-ticaret raporlamaları ve e-uygulamalar başlığı adı altında, dijital ticaretin püf noktaları anlatıldı.
Eğitimler; TOBB Meclis Başkanı Yardımcısı Merter Özdemir, 3Gen Teknoloji CEO’su Engin Özgen ve e-ticaret merkez direktörü Mehmet Erdemi tarafından verildi. Trakya’daki eğitimlerde e-ticaret merkezi genel koordinatörü Sami Altınkaya e-ticaret merkezi YKÜ Birkan Babakol da vardı. Trakya Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odası, E-Ticaret Merkezi ve E-Ticarette Sürekli Eğitim Merkezi’nin sponsor olduğu eğitimler; 27 Temmuz’da Edirne’de başladı ve 10 Ağustos tarihinde Kırklareli’nde sona ermiş oldu.
İnternetin tarihiyle birlikte e-ticaretin doğduğunu anlatan eğitimciler, normal bir dükkan açmanın maliyeti ile internet üzerinde satış yapmanın maliyetini, kar oranlarının arasındaki farkları, malzeme, lojistik gibi konularda internetin sağladığı kolaylıkları ve bunun gelişim süreci ile geldiği noktayı katılımcılarla paylaştı. Eğitimcilerden Merter Özdemir, şu an Dünya’nın en zengin kişisinin Amazon.com’un sahibinin olduğunu hatırlatarak, e-ticaretin, petrol zenginlerinin kazancından bile daha fazla bir ivme yarattığına dikkat çekti.
E-ticarette profesyonel bir ekiple yola çıkmak gerektiğini kaydeden eğitimciler, başlangıç için bir grafiker, bir arayüz tasarımcısı ve bir yazılımcı ile yola çıkanların, şu anda yüzlerce kişinin çalıştığı şirketleri yönettiğini kaydetti. E-ticaret fikri olanların, dünyada melek yatırımcılar vasıtasıyla projelerini hayata geçirdiğini söyleyen Engin Özgen ise, bu sektörün artık baş döndürücü bir şekilde ekonominin ana omurgasına nüfuz etiğini ifade etti.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol