Kirklareli, bütçe fazlasi veren iller arasinda

Yapilan istatiksel çalismalara göre ülkemizde 67 il bütçe açigi verirken, Kirklareli bütçe fazlasi veren illerin basinda geliyor. Bütçe fazlasi veren 9. Il konumunda bulunan Kirklareli’yi; Mugla, Nevsehir, Rize, Tekirdag ve Zonguldak takip ediyor. En fazla bütçe açigini ise 237 milyon TL ile Diyarbakir, en çok bütçe fazlasini da 11 milyar 898 milyon TL ile Istanbul verdi.

Yilin ilk iki ayinda 81 ilden 67’sinin bütçesi açik verdi. Geçen yilin ayni döneminde 64 ilin bütçesi açik vermis, buna ragmen toplamda 496 milyon TL fazla verilmisti.

Bu yil iki aylik dönemde ise 67 ilin verdigi açikla toplamda bütçe açigi 10 milyar 359 milyon TL oldu.

En fazla açigi 237 milyon TL ile Diyarbakir, en çok bütçe fazlasini 11 milyar 898 milyon TL ile Istanbul verdi. Kocaeli’nin bütçe fazlasi geçen seneye göre 523 milyon TL azaldi.

Kocaeli’deki yüzde 14.8’lik gerileme sanayideki yavaslamayi ortaya koydu. Toplamda yüzde 2 bin 187 bütçe açigi artisi yasanan bütçede birçok ilde de yüzde 600’leri bulan gerilemeler görüldü.

Maliye Bakanligi verilerinden yapilan belirlemeye göre, en çok bütçe fazlasini ise 11 milyar 898 milyon TL ile Istanbul, 3 milyar 56 milyon TL ile Ankara, 3 milyar 21 milyon TL ile Kocaeli oldu. Izmir de 2 milyar 41 milyon TL ile bütçe fazlasi veren illerde dördüncü sirada yer aldi. Antalya, Bursa, Hatay, Mersin, Kirklareli, Mugla, Nevsehir, Rize, Tekirdag, Zonguldak bütçe fazlasi veren diger illeri olusturdular.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol