Kırklareli Atatürk Ortaokulu'nda Bilim ve Teknoloji Haftası Coşkusu

Önadım Haber
Kırklareli Atatürk Ortaokulu, 14 Mart Cuma günü Bilim ve Teknoloji Haftası Şenliği'ne ev sahipliği yaptı. Okulun spor salonunda saat 10.00 ile 14.00 arasında gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerin bilimsel projelerini sergileyerek teknolojik yenilikleri tanıttığı bir şenliğe dönüştü. Etkinliğin açılışını, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun yaptı. Özefsun, açılış kurdelesini keserek şenliğin başlangıcını ilan etti. Açılışın ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan projeler ziyaretçilerle paylaşıldı. Bu yılki şenliğe damgasını vuran projelerden biri, gıda israfını önlemeye yönelik bir çalışma oldu. Öğrenciler, evde ekmek ve meyve gibi yiyeceklerin bozulmasını engellemek amacıyla limon tuzu kullandılar. Bu projede, limon tuzunun gıda maddelerinin taze kalmasına nasıl yardımcı olduğuna dair araştırmalar yapıldı. Öğrenciler, geliştirdikleri projeleri sergileyerek, kullandıkları materyaller ve yöntemler hakkında bilgi verdiler.
Etkinlik, bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırmak, öğrencilere yaratıcı düşünme yeteneklerini geliştirme fırsatı sağlamak ve çevreye duyarlı projeler üretmek amacıyla düzenlendi. Öğrenciler, şenlikteki projelerle gelecekteki bilim insanları ve mühendisleri olarak bilim dünyasına katkı sağlama yolunda önemli bir adım attılar.
Kırklareli Atatürk Ortaokulu’nun Bilim ve Teknoloji Haftası Şenliği, katılımcılardan büyük ilgi gördü ve Kırklareli'nin eğitim alanındaki gelişimine önemli katkılarda bulundu.ÖNADIM GAZETESİ

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol