Kirklareli Valisi Yaman 2011 yilini degerlendirdi

Kirklareli Valisi Mustafa Yaman, ''Ilde her alanda hizmetlerin vatandaslara ulasmasini sagladik'' dedi. 
Yaman, yaptigi açiklamada, yatirimci kamu kurum ve kuruluslarla Kirklareli'nin gelismesi, büyümesi, insanlarinin gelir seviyesinin yükseltilmesi ve daha yasanabilir bir sehir için 2011 yilinda çok sayida yatirim yaptiklarini söyledi. 
Kirklareli'deki egitim seferberligi kapsaminda yaptiklari çalismalarla kentteki liselerden mezun olan ögrencilerin üniversite lisans programlarina yerlestirilmesinde 81 il içerisinde birinci siraya yerlestiklerini ifade eden Yaman, ''Bu basarimizi gelecek yil da devam ettirecegiz. Kirklareli'de 2011 yilinda 3 anaokulu, bir ilkögretim okulu ve 2 lisenin yapimina devam ediliyor. Kirklareli Üniversitesinde ise ögrenci sayisi 13 bine yaklasmistir. Üniversitemizin Kayali Kampüsü'nde, altyapi çalismalariyla birlikte merkezi derslikler, arastirma laboratuvari, spor salonu, kantin, yemekhane, çarsi insaatlari devam etmektedir'' dedi. 
Kirklareli Valiliginin de destegi ile 2011 yili içerisinde Demirköy ilçesinde Fatih Dökümhanesi, il merkezinde Asagipinar ve Kanligeçit kazi çalismalarinin sürdürüldügüne isaret eden Vali Yaman, söyle devam etti: 
''Ilde her alanda hizmetlerin vatandaslara ulasmasini sagladik. Bu anlamda il merkezi, belde ve köylerde yol ve diger altyapida tüm eksikler giderildi. ORKÖY tarafindan 2011 yilinda süt koyunculugu için 14 aileye 280 bin TL, süt sigirciligi için 141 aileye 1 milyon 895 bin 200 TL, günes enerji sistemleri için 78 aileye 124 bin 800 TL kredi verildi. 
Kirklareli Organize Sanayi Bölgesi'nin 2. kisim altyapi insaati ile diger alanlardaki çalismalarina devam edilmistir. Burada bine yakin isçi istihdam edilmekte. Köylerimizin altyapisinin tamamlanmasi ve iyilestirmesine yönelik köy yollari, köy içme sulari, köy kanalizasyonlari alaninda yapilan çalismalara toplam 9 milyon 700 bin TL harcama yapilmistir. Köy yollarinda 186 kilometre birinci ve ikinci kat asfalt kaplama, 22 bin 34 metrekare parke tasi kaplama, 8 menfez yapimi tamamlanmistir. 34 köyümüzde içme suyu, 20 köyümüzde de kanalizasyon çalismasi yapilmistir.'' Yaman, 2012 yili hedeflerini daha sonra açiklayacagini kaydetti. AA

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol