Onursal başkanlığını Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ün, konferans başkanlığını ise Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Burhan Coşkun’un yaptığı konferansa çok sayıda bilim insanı katıldı.
“Üniversitemiz bu ve benzeri
programlara verdiği desteği
arttırmayı hedeflemektedir”
Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri konularında son gelişmeleri ve araştırma sonuçlarını tartışma ve sunma imkânı bulunan uluslararası platformda konuşan Rektör Prof. Dr. Şengörür, “Uluslararası Fen Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri (International Natural Science, Engineering and Material Technologies (NEM 2019)”konulu konferansa ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bilimsel çalışmaların sunulduğu, tartışıldığı ve paylaşımların birebir gerçekleştirildiği etkinliklerin düzenlenmesine büyük önem verdiklerini vurgulayan Şengörür: “Bu sene 7 farklı ülke, 54 farklı üniversite ve 6 farklı şirketten toplam 152 katılımcıya ev sahipliği yapan bu konferans, geçen yıl ‘3. Uluslararası Organik Elektronik Malzeme Teknolojisi’ ismiyle İğneada’da organize edilmişti. Bu sene yeni bir isim altında düzenlenen konferansımız gelecek yıllarda da aynı isimle devam edecektir. Üniversitemiz birçok alandan akademisyen ve araştırmacıyı bir araya getirerek kendi alanlarındaki bilgi, tecrübe ve sürdürdükleri bilimsel araştırmaları paylaşmalarını amaçlayan bu ve benzeri programlara verdiği desteği arttırmayı hedeflemektedir” dedi.
“Nitelikli ve sistemli bilgi üretme faaliyetleri daha kritik bir önem kazanmıştır”
Rektör Şengörür konuşmasını şu şekilde devam ettirdi; “Bilginin küreselleştiği, bilgiye erişim imkanlarının arttığı bir dünyada nitelikli ve sistemli bilgi üretme faaliyetleri daha kritik bir önem kazanmıştır. Arzuladığımız, bilimsel bilginin merkezi olarak akademinin endüstriyi takip eden değil; kimi zaman endüstriyle iş birliği içerisinde kimi zaman da onun üstünde ve ötesinde konumlanmasıdır. İçerisinde olduğumuz baş döndürücü hız ve rekabet ortamında bu misyonu gerçekleştirmek için bilim insanları olarak hepimize büyük görevler düşmektedir. Kırklareli Üniversitesi olarak son teknoloji araç ve gereçlerle donatılmış laboratuvarları ve derslikleri ile eğitimde son teknolojileri ve trendleri takip ederek öğrencilerinin hizmetine sunma çabasındayız. Bu sene Tıp Fakültesine ilk öğrencilerimizi aldık. Toplamda 11 Fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü,3 Yüksekokul,7 Meslek Yüksekokulu ve 14 Uygulama ve Araştırma Merkezimizle faaliyet göstermekteyiz. 2019 YKS Tercih sonuçlarına göre yüzde 90 doluluk oranına ulaştık. Bu sene 5041 yeni öğrencimizle geleceğe emin adımlarla ilerliyor, ülkemizin kalkınma hedefleri çerçevesinde ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını sağlamak için elimizden geleni layıkıyla yapmaya çalışıyoruz.” Şengörür, konuşmasının sonunda kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulunarak organizasyon komitesi ile katılımcı bilim insanlarına teşekkür etti. Konferans Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Burhan Coşkun ise; Konferansın, Mühendislik ve Doğa Bilimleri başta olmak üzere birçok alandan akademisyen ve araştırmacıyı bir araya getirerek kendi alanlarındaki bilgi, tecrübe ve sürdürdükleri bilimsel araştırmaları paylaşmalarını hedeflediğini belirtti. Coşkun, konuşmasını kongreye katkılarından dolayı Rektör Bülent Şengörür’e teşekkürlerini sunarak tamamladı.
Açılış konuşmalarının akabinde konferansın kapsamına uygunluğu, bilimsel katkısı, yazma / sunum tarzı dikkate alınarak hakem komitesi tarafından seçilen en iyi sunum ve en iyi poster ödülleri verildi. Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür de, çağrılı konuşmacılara konferansın anısına plaket takdim etti.
Kırklareli Üniversitesi’nden uluslararası konferans
Kırklareli Üniversitesi tarafından düzenlenen ve onursal başkanlığını Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür’ün yaptığı “Uluslararası Fen Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı (International Natural Science, Engineering and Material Technologies Conference (NEM 2019)” Tüyap Palas Otelde gerçekleştirildi. 7 farklı ülke, 54 farklı üniversite ve 6 farklı şirketten toplam 152 katılımcının ağırlandığı konferans 3 gün boyunca devam etti.
Kırklareli Üniversitesi amerikanın B-2 uçaklarında kullandığı alenen bilinen "electrogravitic propulsion" denilen geleceğe ait teknolojiyi araştıracak kapasiteye sahiptir sanırız.