Kırklareli Merkez Mahalle Muhtarları Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda şunlar kaydedildi; "Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler kararıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kabul edildi.
Engelli vatandaşlarının toplumsal yaşama tam katılımının sağlanması ayrımcılığa maruz kalmadan haklarını kullanabilen kişiler olmalarına imkan verilmesi, her alanda engelli kardeşlerimizin önünde bulunan engellerin kaldırılması, engellilerimizin başkalarına gereksinim duymadan yaşamını sürdüren birey olmalarının sağlanması devletimizin ve bizlerin temel görevidir.
Bir kez daha hatırlatmak gerekirse engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli, okumamaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya, sportif şampiyonluklar yaşamaya, rekorlar kırmaya mani olarak görülmemelidir. Bedensel engelli olmasına rağmen hayata devam eden ve durumunu kendisine engel olarak görmeyen tüm engelli vatandaşlarımızın bu anlamlı günün tebrik ediyor engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesini temenni ediyoruz."
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol