Kirklareli Gençlikspor'un Yildiz Bayanlari Türkiye Sampiyonasi yolunda

A Grubu Iller Yildizlar Kulüpler Arasi Masa Tenisi Sampiyonasi Ilimizde 22-23 Kasim tarihlerinde yapildi. Müsabakalara 22 Kasim Cumartesi günü kuralar çekilerek baslandi. Ilk gün yapilan grup elemelerinde grubunda ilk 2 ye giren takimlar daha sonra ilk 8’e girmek için mücadele ettiler. Ilk gün sonunda ilimizi bayanlarda temsil eden Gençlikspor A ve B takimlari elemeleri geçerek ilk 8’e girmeyi garantilediler. Ilk 8’e giren takimlar Türkiye Sampiyonasina katilma hakki elde ediyorlar ki, bunu da iki takimimizin birden basarmasi bizim için hakli bir gurur kaynagi oldu.

Masa Tenisi Il Temsilcisi Soner Polat sampiyona ile ilgili olarak yaptigi açiklamada tatsiz bir durumu da söyle anlatiyor; “Kasim ayi basinda miniklerde sampiyon olan takimimiz, bu defa Yildizlarda kendinden beklenen basarisini tekrarladi. Pazar günü yapilan siralama müsabakalarinda bayanlarda ve erkeklerde Türkiye Sampiyonasina katilacak takimlar netlesti. Erkeklerde ise kura çekiminden sonra Kirklareli Belediyespor takimina düsen Besiktas B takimi, kuraya göre bastan A ve B takim listelerini vermedigi için sonradan A takimini B takimi olarak oynatmis, çok etik olmayan bu davranis neticesinde ilimiz Belediyespor Erkek takiminin elenmesine sebep olmustur. Bu konuyu tüm masa tenisi camiasina havale ediyorum.”

Kirklareli takimlari için Turnuva beklenildigi gibi oldu. Ilk hedef her iki takimimizin da ilk sekize girmesiydi ki bu oldu. Ikinci hedef ise siralamada yer bulmakti ki, bu da A takimimizla geldi, Gençlikspor Bayan A takimi 4. olarak gögsümüzü kabartti. Ilimize Kulüplerarasi Yildizlar A Grubu Iller 4.’lügünü getiren sporcularimiz Kaptan Damla Üzel, Merve Kanbir, Büsra Kocadag, B Takimimiz; Aysu Aygün, Bilge Yilmaz, Seda Binici, Beyzanur Dereli’ye ilimizi en iyi sekilde temsil ederek Türkiye sampiyonasina katilma hakki elde ettikleri için tebrik ediyoruz.

Antrenörümüz ve Il Temsilcimiz Soner Polat açiklamalarini söyle sürdürdü; “Sporcularimizin aldiklari dereceler hiçte küçümsenecek dereceler degildir. Daha önce gruptan çikmak için çabalarken, simdi iki takimla birlikte Türkiye Sampiyonasina katilma hakki elde ettik ki bu bizim için çok sevindirici bir sonuçtur. Sporcularimizin hepsini tek tek kutluyor basarilarinin devamini diliyorum. Sunu da söylemeden geçemeyecegim bu Takim Türkiye Sampiyonasinda buradakinden daha iyi bir derece yapacaktir, sadece düzenli çalismalari gerekmektedir. Ayrica ilimizi bu turnuvada temsil eden A klasman ulusal hakemi Alparslan Özekici de basarili yönetimi ile final müsabakasini yönetme sansini yakaladi, kendisini tebrik ediyoruz.”

Kirklareli Masa Tenisine büyük hizmetleri geçmis olan Alparslan Özekici ve Soner Polat birlikte ilimize gelen antrenör, hakem ve velilere, Cumartesi aksami cafe 288 de bir aksam yemegi tertipleyerek ilimizin güzelliklerini, ilimizin misafirperverligini ve konukseverligini tüm Marmara bölgesine gösterdiler. Cafe 288 de verilen bu yemege tüm hakemlerimiz, antrenörler ve ögrenci velileri büyük bir katilim gösterdiler ve gönüllerince eglendiler. Katilimcilar böylece ilk günün yorgunlugunu üzerlerinden attilar.  

Soner Polat; “Bulundugum müsabakalara gözlemim sudur ki tüm kulüpler sponsorlar destegi ile bu ligde mücadele ediyorlar. Bizim il takimlarimiz da bugüne kadar göstermis olduklari gayretle bu liglerde basarili bir sekilde mücadele edeceginin sinyallerini vermistir. Ilimizin ileri gelenlerinin bu çocuklara sahip çikarak sponsor destegini vermeliler.” dedi ve söyle devam etti:

“Ayrica bu çocuklar basarilari ile ilimizde de Federasyon faaliyeti alinmasini da sagliyorlar ki buda tüm esnafimiza nakit katkidir. Asil önemli olan da spor kulüplerine yapilacak olan bagislar tamamen vergiden muaf tutularak vergi gelirlerinden düsülmektedir ki bu çok önemli bir ayrintidir. Bilindigi gibi amatör spor kulüpleri ancak sponsor destegiyle ayakta durabilen kulüplerdir. Müsabakalara gidis-gelisimizde sikinti çekmememiz için Isadami ve esnafimizin duyarli davranacagindan eminiz.

Masa tenisi sporcularimizin aldiklari bu dereceleri çok begenen ilimiz esnaflarindan biri (ismini açiklanmasi istemeyen) sporcularimiza 2.000. YTL degerinde masa tenisi malzemesi alarak katkida bulundu. Kendisine çok tesekkür ediyor bundan sonraki alacagimiz dereceleri ona armagan ediyoruz.”

Polat ayni zamanda bu takimda oynayan oyuncularin artik kendi kategorilerini de asarak Türkiye 2.Ligi’nde boy göstermeye basladiklarini ve orada da çok güzel bir performans sergilediklerini, bu sene bir Türkiye Sampiyonlugu daha bekledigini ifade ederek sözlerini sonlandirdi.

Turnuvanin ödüllerini Kirklareli Gençlik ve Spor Il Müdürü sahiplerine verdi.

Iste turnuva sonuçlari;

YILDIZ ERKEKLER SIRALAMASI             YILDIZ BAYANLAR SIRALAMASI

1. AKPINAR SPOR            ISTANBUL       1. KADIKÖY BELEDIYESI ISTANBUL

2. YALOVA BELEDIYESPOR (A)     YALOVA     2. ÖZEL ID. YOL SPOR       ZONGULDAK

3. IST. BÜY. SEH. BEL.                 ISTANBUL       3. DSI NILÜFERSPOR          BURSA

4. TOFAS                            BURSA  4. GENÇLIKSPOR (A)          KIRKLARELI

5. BÜY. SEH. BEL.             BURSA  5. BÜYÜK SEH. BEL.           BURSA

6. KADIKÖY BELEDIYESI           ISTANBUL       6. ÇIMENTOSPOR   BOLU

7. YALOVA BELEDIYESPOR (B)     YALOVA      7. VET. MASA TEN. DER.    ISTANBUL

8. CUMAYERI BELEDIYESI                    DÜZCE   8. GENÇLIKSPOR (B)          KIRKLARELI

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol