Kırklareli Adliyesinin yeni binası için çalışmalar başladı

Adalet Bakanlığı’nın öncülüğünde hayata geçerek Kırklareli’nde önemli bir ihtiyacı giderecek olan Kırklareli Adliyesi’nin yeni binası için ilk kazma 22 Ağustos Pazartesi günü vuruldu. Kırklareli Adliyesi’nin birçok noktada yetersiz kalması üzerine yapılan girişimler sonucu alınan karar ile yeni binanın yapım işi ihaleye sunuldu. 

Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığınca ihale edilen yeni Kırklareli Adliyesi’nin yapım işine dün başlandı. Ankara’da faaliyet gösteren bir inşaat firmasının üstlendiği yapım işinin 600 günde tamamlanması bekleniyor. Diğer il ve ilçe adliyelerine nazaran arşivi dahi bulunmayan Kırklareli Adliyesi’nin yeni binasında birçok olanak vatandaşlara sunulacak. Şehir Merkezi’nden taşınarak Eriklice yolu 1. Km yolu üzerine taşınacak olan yeni bina ile ilgili açıklama yapan Kırklareli Adliyesi İdari İşler Müdürü Hüseyin Demiray; “ İlimizin çok önemli eksikliklerin biri olan ve arz talep ilişkisi sonucu sınıfta kalan adliye binamız çok yakın bir zaman yeni yerinde yeni binası ile hizmet vermeye başlayacak. Küçük odaları, sıkışık düzeni ve yoğun temposu ile halka hizmette geride kalan adliyemiz Mayıs ayı’nda yapılan ihale sonucu yenilenme yoluna gidiyor. 22 milyon 817 bin lira ile yapılacak olan yeni hizmet binamız birçok olanağı da içerisinde barındırıyor.
Otopark imkânından bekleme salonlarına kafeteryasından dosya arşivlerine birçok olanağa sahip olacağız. 18.08.2016 tarihinde ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı. 19.08.2016 tarihinde yer teslimi yapılarak inşaata başlanmış oldu. Maksimum 600 iş günü içerisinde bitirilmesi planlanan adliye binası erken bitmesi takdirde teslim edilecek. Eriklice yolu 1.km üzerinde yapılan yeni hizmet binası umarım ilimize hayırlı olur. Şehir bu tarafa doğru büyük bir büyüme gösteriyor. İl Emniyet hizmet binamızın da bu bölgeye yapılması bu tarafı oldukça kalkındıracak” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol