Kirklareli Adliyesi, Il ve ilçe adliyelerinde görev yapmak üzere; 27 zabit katibi ve 80 Infaz Koruma Memuru alimi yapilacagina dair duyuruda bulundu.
18 Haziran tarihinde sona erecek Zabit Katipligi için basvuru kosullari söyle;
- Adalet komisyonlarinca yapilacak uygulamali sinav ve sözlü sinava, 2008 yili Kamu Personeli Seçme Sinavlarinda (KPSS-2008), lisans mezunlari için KPSSP3, önlisans mezunlari için KPSSP93, ortaögretim mezunlari için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukari puan alanlar basvurabilecek.
- Ilk defa atanacaklar için 35 yasini bitirmemis olmak,
- Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çagina gelmemis olmak, askerlik çagina gelmis ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmis yahut ertelenmis ya da yedek sinifa geçirilmis olmak,
- Fakülte veya yüksekokullarin bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokullari, meslek yüksekokullarinin adalet bölümü, adalet meslek lisesi veya diger lise ya da dengi okullarin ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayilan ögretim kurumlarindan mezun olanlardan veya örgün egitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini basariyla tamamladigini resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikasi istenmeyecek.) Yukarida sayilanlar disinda, en az lise veya dengi okul mezunu olup, en son basvuru tarihi itibariyle Milli Egitim Bakanliginca onayli veya kamu kurum ve kuruluslarinca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasina sahip olmak.
- Meslek liselerinde okutulan ve Bakanlikça tüm komisyonlara gönderilmis olan daktilografi ders kitabindan seçilip yazili olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile (ilgilinin tercihine göre F ya da Q klavye kullanilabilecek) üç dakikada yanlissiz, vurus hesabi yapilmadan en az doksan kelime yazmak.
- Basvurular 4 Haziran 2009 Persembe günü baslayip, 18 Haziran 2009 Persembe günü mesai saati bitiminde sona erecek. Sinav ise 21 Haziran tarihinde, saat 09.00’da Kirklareli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda gerçeklestirilecek. Sinavin ardindan Kirklareli Merkez’e; 5, Lüleburgaz ilçesine; 13, Babaeski ilçesine; 3, Vize ilçesine; 2, ve Demirköy ilçesine; 1 kisi olmak üzere, toplam 27 zabit katibi alinacak.
Infaz Koruma Memurlugu’na ise 80 kisi alinacak
Kirklareli Adliyesi’nden yapilan bir diger açiklamaya göre sözlesmeli personel kapsaminda Infaz Koruma Memurlugu’na da alim yapilacagi bildirildi. Buna göre; Kirklareli Merkez’e; 20 kisi, Vize ilçesine; 30 kisi (3 kisi bayan) ve Pinarhisar ilçesine; 30 kisilik (3 kisi bayan) personel alimi yapilacak.
Adaylarda KPSS-2008’den en az 70 puan almis olma sarti araniyor. Ayrica basvuru yapacaklarin 18 yasindan gün almis ve 30 yasini geçmemis olmasi gerekiyor. Erkeklerde 1.70 cm’den, bayanlarda ise 1.60 cm’den az boy uzunlugu olmamasi sarti da, duyuruda yer aliyor. 24 Haziran’da baslayacak basvurularin ardindan, adaylar 14-15-16 Temmuz tarihlerinde, sinavlara girecekler.
Ayrintili bilgi için ilimiz Adliyesi Adalet Komisyonu Yazi Isleri Müdürlügü’ne basvurulabilir.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol