Yaz turnesi kapsaminda Trakya'ya gelen Van Devlet Tiyatrosu ilk oyunu Kirklareli Kültür Merkezi'nde sahneledi. Komedi türündeki oyunu izlemek için basta Kirklareli Valisi H. Avni Cos olmak üzere, Vali Yardimcisi M. Zeki Koçberber, Belediye Baskani Cavit Çaglayan, Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Naci Gürbüz, daire amirleri ve çok sayida vatandas, Kültür Merkezi salonunda yerlerini almisti. Önceki gün saat:20.30'da 'perde' diyen oyunda kahkaha bir an olsun eksik olmadi.
Kisa özeti: "Kirkindan sonra ask olur mu?... Elbette olur. Dolores ve Fernando esleri öldükten sonra yasama küserler. Artik ikisi de çocuklarinin dikkatini çekmek için hastalik disinda hiçbir seyle ilgilenmezler. Sürekli gidilen doktor muayenehanelerinin birinde çocuklariyla beraber karsilasirlar. Bu karsilasma yasama sevinci olmayan yaslilar ile hayati is olarak gören gençler için yeni, sihirli bir dünyanin kapilarini aralar. ASK" seklinde olan oyunda, televizyon dizilerinde de oynayan taninmis tiyatrocular rol aldi. Kaynanalar dizisinden taninan Defne Yalniz Sezer'in yönettigi 'Kirkindan Sonra' adli oyunda; Eda Aydinli, Deniz Keyf, Murat Özben, Süleyman Atanisev, Cem Zeynel Kiliç ve Ipek Atagün izleyiciyle bulustu. Alfonso Paso'nun yazdigi ve Hale Kuntay'in Türkçe'ye çevirdigi oyunda, Eda Aydinli Manuela Velasco'yu, Deniz Keyf Dolores Velasco'yu, Murat Özben Ricardo Cano'yu, Süleyman Atanisev Fernando Cano'yu, Cem Zeynel Kiliç Doktor Bolt'u ve Ipek Atagün Isabella'yi canlandirdi.
Iki perdelik oyun, bastan sona kadar tam bir kahkaha tufani halinde geçerken, izleyiciler finalde oyunculari ayakta alkisladilar. Biletleri 4 YTL karsiliginda Il Kültür ve Turizm Müdürlügü'nden satilan oyun, Kirklarelililerden ta not alirken, 'Kirkindan Sonra' Edirne, Babaeski, Pehlivanköy, Uzunköprü, Ipsala, Kesan, Tekirdag ve Çorlu'da da sahnelenecek.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol