KIRKLARELİ İSTASYON’DA PARK KEYFİ

Yıllar önce istasyonda genç bir ressam resim yapıyordu. Koruköylü ressam Zekerya Malkoç yetenekli bir ressamdı.
SU KUŞLARI
Su kuşları su içiyor istasyonda/Nazif Oka'nın hayratından/Sanki yüreğim çöl yanıyor/ Ressam Zekerya Malkoç/ İstasyonda tuvalle baş başa/ Sanat aşkıyla kavruluyor/ Yolunu şaşırmış beyaz bir kelebek/ Akşam akşam/ Gençler geçiyor/ Kimi neşeli kimi kederli/ Su kuşları su içiyor/ Nazif Oka'nın hayratından/ Sanki yüreğim çöl yanıyor/ Selahattin Demiraco
Akşamüstleri istasyonda parklar doludur. Sohbet edilir dostlarla.. Her akşam istasyon turu atanlar olur. Başım ağrıdımı Nazif Oka Paşa'nın hayratında yüzümü yıkar su içerim.
Nazif Oka Paşa'nın çalışkan kızı, Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde öğrencim olmuştu. Çalışkan zeki bir kızdı. Her Pazar günü Emirgan parkta üç dört arkadaş gazete okur sohbet ederiz. Eski günlerin nostaljik şarkılarını dinler sohbet ederiz. Siyaset, tarih, edebiyat konuları pek çok kişinin ilgi alanına girer.
Paris'te Jean Paul Sartre feminist kadın hareketinin liderlerinden Simon de Beavoir'le güzel bir kafede günlük gazeteleri okuyup sohbet ederlermiş. Simon de Beavoir'in kadın sorunlarını anlattığı bir kitabını okumuştum. Kadın bu zalim dünyanın çilesini çeken kardeşimizdir.
TRT Müzik’teki sevda şarkılarını dinlerken bu yazıyı yazıyorum. Şarkısız, türküsüz, muhabbetsiz bir dünyada yaşanmaz.
BAĞRIM YANIK
Bağrım yanık içim yanar/ Karşıdan gelir gelinlik kızlar/Salına salına/ Dert ortağını arar/ Yetmişlik ihtiyar/ Ihlamurlar efkâr atar/ Kara erik kızarmış/ Kapı önünde kadınlar/ Muhabbete dalmış/ Hicran-ı ateşlerde şairler/ Harap olup gider/ Bağrım yanık içim yanar/ Selahattin Demiraco
7 Haziran seçim heyecanı sarmış ortalığı..
Günlerden 6 Haziran 2015 Cumartesi. Türkiye güzel bir ülkedir. Dört bir yanı farklı güzeldir. Sevmek, gönülden sevmek gerek. Bu dünyanın özünde sevginin çarpıcı güzelliği vardır. Türkiye tarihi ile doğa güzellikleriyle çok zengin bir ülkedir.
Kızımın tayini nedeniyle Karaman'a gitmiştim. Sevdim Karaman'ın tarihi dokusunu.
Karaman Cumhuriyet Parkında seksen sekiz yaşındaki ağamız: "Yüz on sene önce Bulgaristan Pazarcık'tan Karaman'a geldik. Karaman'da üç köyde Balkan göçmenleri yaşıyor. Bu parkta Atatürk'ün heykeli var. Bizler bu parka Atatürk parkı diyoruz. Oğlum Karaman'a yerleşti. Yanında kalıyorum. Karaman'a yakın bir köydenim." demişti. Fatih Sultan Mehmet Karaman Beyliği’ni 1466'da yıkıp halkından seçkin insanları balkanlara iskân etmiş. Trakya'da "Karaman Türklerindeniz" diyen pek çok insanla söyleşi yaptım. Kırklareli Karaman'la kardeş şehir olabilir. 13 Mayıs 1277 yılında Konya'yı fetheden Karamanoğlu Mehmet Bey bir ferman yayınlamış: "Sarayda, divanda dergâhta, meydanda Türkçeden başka dil konuşulmayacak." demiş. Ne güzel demiş. Türkçenin Başkenti Karaman'dır. İslam dünyasında sevgi ve kardeşlik olsun. Yunus gönüllere selam olsun.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol