KIRKLARELİ İÇİN UMUT VEREN TABLO

Koronavirüs vaka haritası güncellendi. Sağlık Bakanı Koca, 7-13 Ağustos arasında illere göre her 100 bin kişide görülen COVID-19 vaka sayılarını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter adresinden "Düşüş hızı azalsa da vaka sayılarının düşüş eğilimi devam ediyor." dedi, vaka haritasını açıkladı.
Koca, "Salgın son hasta iyileşmeden bitmiş sayılmaz.
Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. Aşı ile bağışıklık kazanana kadar tedbirlere tam uyum şart" ifadelerini kullandı. Her 100 bin kişide en az COVID-19 vakası görülen iller Aydın, Muğla, Antalya, İzmir ve Kırklareli olarak kayıtlara geçti.

Bakan Koca'nın paylaştığı Türkiye haritasında yer alan verilere göre, 7-13 Ağustos'ta her 100 bin kişide Kovid-19 vaka sayısı İstanbul'da 181,96, Ankara'da 199,55, İzmir'de 49,81 oldu. Haftalık verilere göre, 100 bin kişide en çok koronavirüs vakası Batman, Diyarbakır, Rize, Bingöl ve Siirt'te görüldü.
Kırklareli’de vakalar 7-13 Ağustos arası 100 binde 56.12 olarak belirlendi.
(G. Gökçen)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol