KIRKLARELİ ZİHİNSEL ENGELLİLER YAŞAM DERNEĞİ'NİN ETKİNLİĞİ’NDEYDİM

05.02.2013 günü Kırklareli 288 Restauran'ta Kırklareli Zihinsel Engelliler Yaşam Derneği'nin Halk Oyunları Etkinliğinde Dernek Başkanı BEHİÇE KÖSEOĞLU ile Söyleşimden Notlar:
"Altı aylı bir derneğiz. Çocuklarımızın yaşama, soysal etkinliklere tutunacaklarına inanıyorum. Faaliyetlerimiz:
Kırklareli Belediye Bşk. Yrd. Gülay TÜLÜŞ'ÜN yardımlarıyla dernek faaliyetlerini sürdüreceğiz. Yetkili makamlarda bulunan insanlardan destek bekliyoruz. TRT 1 Kanalı bizim aktif çalışmalarımızı duyduklarını belirterek beni aradılar. Bu güzel etkinliği yaptık.(TRT 1 kanalı halk oyunları oynayan çocukların etkinliğini çekiyordu.)
Tiyatro grubunu kurmak istiyoruz. Yapma çiçekle başlayan el becerileri kurslarını açmak istiyoruz. İstanbul Esenler Trakya Rumeli Türkleri Derneği Onursal Başkanı AHMET TALİGACI tarafından aküsüz tekerlekli sandalye gönderildi. Ahmet TALİGACI'nın yardımlarıyla Şişli Belediyesi'nden bir tane akülü tekerlekli sandalye geldi. İki akülü tekerlekli sandalye de Kartal Belediyesi'nden geldi. Önümüzdeki hafta dört tane engelli sandalyesi gelecek. Sandalyeler için para toplanmış. TRT 1 Kanalı'na bu güzel etkinliği çektikleri için teşekkür ediyorum" dedi.
Selahattin Demiraco: "Yönetim kurulunda kimler var?"
BEHİCE KÖSEOĞLU:
1) Gönül Çetiner (sayman)
2) Nihat Bircan   (sekreter)
3)Behice Köseoğlu (başkan)
4) Gülay Çetin (üye)
5) Dilek Büyükkarış" dedi.
Gönül Çetiner: "Ben ölünce ona kim bakacak. Sorun bu. Bu nedenle ZİHİNSEL ENGELLİ BAKIM EVİ'Nİ kurmak derneğimizin en büyük amacıdır. 23 yaş ve üzerindeki zihinsel engelli çocukların eğitim sorunu var. Rehabilitasyon merkezlerinin kurulması sorunu var. Bakım yardımlarında yapılan eşitsizlikler var. Harcamalar büyük. Yardımlar yetersiz. Ailenin gelir düzeyi göz önüne alınıyor. Lakin evin her türlü giderini, harcamaları da göz önüne alınmalıdır. Sağlıkla ilgili yeşil kart veya 2022 sayılı yasayla engelli maaşı bağlanan engelliler ayrıca özel hastanelerden yararlanamıyorlar. Fakültelerden yararlanamıyorlar. Yalnızca devlet hastanesinden yararlanabiliyorlar. Resmi kurumların çoğunda asansör yok. Tekerlekli sandalye için çıkış merdiveni yok. Rampa yok" dedi. Anneler çocukları için fedakârca uğraşıyorlar.
ARSLAN KÖSEOĞLU: "Engelli araçların otopark sorunu var. Kırklareli'nde iki yer var ama yararlanamıyoruz" dedi.
Kırklareli Halk Oyunları Çalıştırıcısı Birol ŞAHİNER: "Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından ritim ve halk oyunları kurslarının tanıtımı içerikli programda Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Tülüş başkanlığında, TRT 1 tarafından ilimizde bulunan zihinsel engelli çocukların yaptıkları bir etkinlikteyiz. TRT 1 bu güzel etkinliği çekiyor" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol