Ramazan Bayramının üçüncü günü Karaumur Anıtpark'tayım. Karaumur Caddesinde Egem Marketin karşısında yaşlıların, emeklilerin sohbet ettiği güzel bir park. Ramazan eğlencelerinde Karagöz Hacivat gösterilerinde çocukların eğlendiği, şiirler okuduğu yerde çocuklarını seyreden anneler vardı. Sabah rüzgârı güzel esiyor. Çınar ağaçlarını sulayanlar oluyor. Kökleri büyüyen çınar ağacının etrafındaki parke taşları sökmek lazım. "Ağaçlar ayakta ölür..." güzel bir filmdi. Tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter başrol oynamıştı… Yaşlılar da çınar ağaçları gibidir. Sevgisini, yaşam mücadelesini yıllarca evlatları için, ailesi için vermiştir…
Yılların nasıl geçtiğini anlayamaz. Günler, aylar, yıllar bir su gibi akıp gider. Yaşlılık yılların demlendirdiği gençlik günlerinin anılarıyla yaşayan olgun, hoşgörülü bir kimliktir…
Yorgun yılların olgunlaştırdığı acıların, güzel günlerin yaşandığı geçmişin unutulmadığı gerçek öykülerin hikâyesidir… Her yaşın güzelliği, zorlukları bir başkadır. Yaşlılara, kadınlara saygı eski bir geleneğimiz, töremizdir. Değişen dünyaya ayak uydurmak zordur. Hergün değişen bir teknolojik gelişme, yapılanma var. Dokunmatik, bilgisayarlı telefonlar çıktı.
Bilimsel teknolojik alandaki yenilikleri takip etmek için genç olmak lazım. Ramazan Bayramımı kutlayan Havsalı Süleyman öğretmene, Lüleburgaz'dan Okul Müdürü Hilmi İkibudak'a ayrıca Ramazan Bayramında bayram mesajı gönderen Çorlu'dan Lazer Optik sahibi Haluk Yanık, Kırklareli Atatürk Lisesi'nde derslerine girdiğimiz eski bir öğrencimizdir. Muhabbetli kardeşimize, tüm öğrencilerimize gurbetteki Trakyalı hemşehrilerimize sağlık, mutluluk dilerim…
Lüleburgaz'lı tema sorumlusu Hakan Dedeoğlu'ndan da ramazan bayram mesajı geldi. Teşekkür ederim. Ramazan Bayramını huzur içinde geçirirken insanoğlunun sağlık ve mutluluk içinde yaşaması için gayret eden sevgiye inanmış gönüllere başarılar dilerim. Kırklareli'nin Balkanların en eski yerleşim yeri Kırklareli Aşağıpınar Höyüğü kazıları başladı. Bayramdan sonra da devam edecek. Ahmetçe köyünde kazılarla ilgili bilimsel çalışmalarda geçmişin izleri araştırılıyor.
Prof. Dr. Mehmet Özdoğan ve kazı ekibinin çalışmalarını yıllarca izledik. Kazılarla ilgili panel ve konferansları takip etmeye çalıştık. Arkeoloji bilim dalı tarihin en önemli yardımcı bilim dalıdır. Kırklareli Müzesi'nde Kırklareli tarihi ile ilgili yüzlerce bulgu, belge, kazılarla ilgili eserler bulunmaktadır. Vize, Demirköy, Pınarhisar, Lüleburgaz, Babaeski'de çok değerli tarihsel eserleri koruyabilirsek yarınlara taşıyabilirsek mutlu olacağız.
Kent kimliğini oluştururken kasaba kültüründen hala kurtulamadık. Köylü Vatandaş: "Kasabaya gidiyorum" diyor. Trakya'da konut sektörünün patlamasıyla kentler, ilçeler genişleyip, devamlı büyüyor… İstanbul kentsel dönüşüm içinde. Eski mahalleler yıkılıyor. İstanbul bir kültür kenti olacakmış… Kırklareli sakin bir emekli kentidir. Huzurun şehridir. Avrupa'ya açılan eski bir tarih köprü kenttir. Gençlere istihdam sağlamak için çalışmalar olmalıdır.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol