KIRKLARELI KIZ MESLEK LISESI RESIM SERGISI ÇOK GÜZELDI

12.06.2009 günü karne alan bazi çocuklar hüzünlüydü. Arkadasina “Üç zayifim var” dedi. Caddeden yürüyüp gittiler...

Babadan korkuya karneyi degistirenler bile oluyormus. Baba okula gelip durumu ögrenince ogluna azar, dayak basliyormus.

Dersine düzenli çalisanlar, takviye kurslarina gidenler zor devreyi daha kolay atlatabilirler. Aile okul isbirligi de önemlidir...

Kirklareli Istasyon Gari’nda Anadolu Meslek ve Kiz Meslek Lisesi Pratik Kiz Sanat Okulu Yagli Boya ve Ahsap Boyama Kursu ögrencilerinin resim sergisini gezdim. Sergi 11.06.2009 günü açilmis olup 14.06.2009 günü saat 17:00’ye kadar açik olacaktir. Kurs ögretmeni Emel Köksal, Okul Müdürü Hayati Çapa.

Çalisma Grubu: Berin Semerci, Emel Aktas, Ilknur Özel, Safiye Arit, Sebahat Koç, Sinem Arit, Songün Çaliskan, Sükrüye Mercan, Nermin Türkoglu, Nüket Müftahi, Meltem Dagli, Ümit Palabiyik.

Resim çalismalarinda basariyi, estetigi, güzelligi, dogalligi portre, manzara, nü, ahsap boyamada yakalamislar.

Edebiyatla resim içiçe geçmis çemberler gibidir.. Ahsap su damacina çiçek resimleri yapilmis.. Ege yöresi gelin kizlar çok güzel resmedilmis.. Testiyle çesmeye giden kiz.. Tarlada hasatta aile birarada resmedilirken eski harman günlerini hatirladim...

Kirklarelili romanlar çoluk çocuk köylere gidip orak mevsiminde ekmegi tastan çikarirlardi.. Harmanda döven dövmek, sapi taneden ayirmak.. Simsicak havada bardak bardak ayran içilirdi.. Simdiki çocuklar harman zamanini bilmez.. Manifaturacilara ödemeler harman zamani yapilirdi.

Deniz ve kuslar.. Baris kuslari harika. Ahsap boyama ekmeklik, çay tepsileri.. Kara kalem çalismalarinda bir mahalle güzel çizilmis..

Kursiyerlerden Meltem Dagli ve Emel Aktas ile konustum.. “Severek resim yapiyoruz” derken mutluydular.

Günlük stresi yenmek isterken resim çalismalari insanin yorgun ruhuna iyi gelebilir...

Resimde kompozisyon, renklerin coskusunu güzel çizgilerle çizebilmek çalisma ve yetenek isidir. Yillar önce soyut bir resim sergisini izlemistim. Kirklareli Belediyesi’nin en altta sergi salonundaki soyut resimlerin karmasasindan pek bir sey anlamamistim. Satilan tek bir resim alicisini bulmustu.

Cumbali bir ev çok güzel resmedilmisti. Alicisini hemen bulmus. Ressami o an orada yoktu. Ispanyol Picasso Fransa’da yasarken yeni bir resim sanatiyla söhret olmustu.. Ispanya’da Franko ordusuyla çarpisan Cumhuriyetçiler maglup olmustu..

Pekçok aydin öldürülmüstü. Fransa’ya kaçanlardan birisi de ressam Picassoy’du.. Ispanyol iç savasiyla ilgili güzel bir resmini bir dergide görmüstüm.. Edebiyat ve güzel sanatlarda Fransa Avrupa’nin kalbiydi...

Avrupa’daki 19. ve 20 yüzyil sanatçilari, romancilari, sairleri, yazarlari, felsefecileri, bilim adamlari öncüydüler.. Bütün güzelliklerin merkezi Paris’ti.. Yazar Stefan Zweig’in Dünün Dünyasi kalin bir kitaptir. Avrupa’da yükselen Alman Nazizmin’in yarattigi baskili ortamlari, sanatçilari en romantik bir üslupla çirilçiplak anlatir.. Viyana’da edebiyat dergilerini cafelerde okuduklarini, siiri tartistiklarini romaninda anlatiyordu. Birinci Dünya Savasi’nda sehirlerde açlik yokluk olmus.. Savaslarla insanlik perisan edilmis.. I. II. Dünya Savaslari Avrupa’yi harap etti.. Sanatin müthis bir gücü vardir.. Büyük Atatürk ve arkadaslarinin halkla bütünleserek Türkiye Cumhuriyetini kurmalari bir mucizedir...

selehattindemiraco@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol